(VIDEO) Novak Đoković pobedio u finalu mastersa u Parizu, 97. trofej u karijeri za srpskog tenisera 1Foto: Andrija Sokovic/Starsport

Srpski teniser Novak Đoković osvojio je masters u Parizu, jer je u finalu pobedio Grigora Dimitrova sa 6:4, 6:3.

Za prvog igrača na ATP listi ovo je bio sedmi trijumf na takmičenju u glavnom gradu Francuske, a ukupno 97. trofej u karijeri.

Takođe, on je ovom pobedom postao prvi igrač sa 40 titula na turnirima iz masters serije.

U duelu koji nije obilovao spektakularnim potezima i velikim uzbuđenjima, Đoković je rutinski odradio posao u finalu, a čini se da je uložio taman toliko truda koliko mu je bilo neophodno da na kraju meča pokaže publici u „Bersiju“ da je trofej pobednika u njegovim rukama.

Mnogo više emocija i truda uložio je Dimitrov, koji je na kraju meča i zaplakao, međutim, činjenica je da je da ni jednog trenutka nije bio blizu da rezultatski ugrozi svog rivala.

Mnogo zanimljiviji duel od onog koji su vodila dvojica tenisera bio je „duel“ između Đokovića i publike, koja je koristila svaku priliku da zvižducima i provokacijama pokuša da poremeti koncentraciju najboljeg igrača na svetu.

Posle ovog trijumfa srpski teniser je došao na korak da osigura i prvo mesto na ATP listi na kraju godine, a za to će mu biti dovoljno da ostvari makar jednu pobedu na završnom turniru u Torinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari