Novak Đoković saznao rivale na Vimbldonu: U prvom kolu protiv Argentinca koji je 67. na svetu 1Foto: EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

Obavljen je žreb za Vimbldon – najbitniji svetski teniski turnir. Izvučeni su parovi prvog kola muškog i ženskog singla, a poznato je sa kim će na startu igrati sedmostruki šampion Novak Đoković.

U prvom kolu protivnik Đokoviću će biti Pedro Kaćin, 28-godišnji Argentinac, koji zauzima 67. mesto ATP liste. U drugom bi rivali mogli da mu budu Džordan Tompson i Brendon Nakašima, piše Sport klub.

U trećoj rundi potencijalni rival za Novaka je Argentinac Tomas Martin Ečeveri, u četvrtoj rundi protivnici mogu da mu budu Lorenco Muzeti i Hubert Hurkač, a u četvrtfinalu bi mogli da ga sačekaju Andrej Rubljov, Aleksandar Bublik i Nik Kirjos, prošlogodišnji finalista.

Eventualni rivali za polufinale su Kasper Rud, Janik Siner i Tejlor Fric, dok bi u finalu, u slučaju da dvojica prvih nosilaca opravdaju uloge favorita, uz Novaka trebalo da zaigra Karlos Alkaraz.

U Alkarazovoj polovini žreba najzvučnija imena su Holger Rune, Aleksander Zverev, Danil Medvedev, Stefanos Cicipas…

Derbi prvog kola sigurno će biti meč Cicipasa i nekadašnjeg osvajača US opena – Dominika Tima.

Što se tiče ostalih srpskih predstavnika u muškom singlu, Hamad Međedović na startu igra protiv Kristofera O’Konela, Laslo Đere protiv Maksima Kresija, a Miomir Kecmanović će imati težak zadatak na samom startu – u pitanju je iskusni Argentinac Dijego Švarcman.

Dušan Lajović će igrati protiv Britanca Jana Čoinskog, dobitnika specijalne pozivnice, dok je Feliks Ože-Alijasim rival Filipu Krajinoviću, protiv kojeg će biti veliki favorit.

Najbolji hrvatski teniser Borna Ćorić igraće u prvoj rundi protiv Gvida Pelje, a Borna Gojo će za suparnika imati Maksa Marterera, kvalifikanta.
Jedina srpska predstavnica u glavnom žrebu, Natalija Stevanović, dobila je veoma tešku protivnicu u prvom kolu. Ova 28-godišnja Nišlijka (223. na WTA listi) igraće protiv iskusne Karoline Pliškove.

Legendarna Čehinja, svojevremeno prva igračica sveta, igrala je finale Vimbldona 2021. godine, a trenutno je 18. na WTA listi.

Što se tiče ostatka žreba, kada je ženski singl u pitanju, poznate su rivalke za dve najbolje igračice današnjice – Igu Švjontek i Arinu Sabalenku. Poljakinja će u prvoj rundi igrati protiv Lin Džu iz Kine, dok će Beloruskinja imati duel sa Mađaricom Panom Udvardi.

U polovini žreba u kojoj je Švjontek, nalaze se još Kori Gof, Džesika Pegula, Karolin Garsija… U drugoj su, pored Sabalenke, Ons Žaber, prošlogodišnja šampionka Jelena Ribakina…

Petra Martić će igrati protiv Fruhvirtove, Dona Vekić će igrati protiv Šuai Žang, Danka Kovinić protiv Alize Korne…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari