Gde možete da gledate meč Novaka Đokovića i Sebastijana Korde? 1Foto: EPA-EFE/MATT TURNER

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u finale turnira u Adelejdu, nakon što je sa 2:0 u setovima savladao Rusa Danila Medvedeva. Za titulu će se boriti protiv 33. tenisera sveta Amerikanca Sebastijana Korde koji se našao u finalu pošto mu je pri vođstvu 7:6, 1:0 Jošihito Nišioka iz Japana predao meč zbog povrede

Novakovi fanovi iz Srbije moraće da naviju satove ranije drugog dana Božića, s obzirom na to da je finale na programu u nedelju od 8.30 po srednjoevropskom vremenu na Sport klubu 1.

Đoković se u 131. finale u karijerije plasirao nakon 90 minuta igre. Bila je to njegova 33. uzastopna pobeda na tlu Australije gde nije poražen već pet godina.

Srpski teniser rekao je da nije ozbiljnije povređen u ovom meču, uprkos tome što se u prvom setu požalio na povredu zadnje lože, nakon čega je i uzeo medicinski tajm-aut. Nakon pauze vratio se sa zavojem oko noge, ali je nastavio meč.

„Srećom nije ništa ozbiljno jer da jeste, ne bih mogao da nastavim. Pokušao sam da uzmem medicinski tajm-aut i lekove i smanjim to zapaljenje, da se sredim posle nekoliko gemova i ne dozvolim mu da mi oduzme servis, to je bio ključ. Što bi više išao meč, moja zadnja loža bi bila zagrejana i manje bi mi smetalo. Nadam se da će sutra biti u redu“, rekao je Đoković posle meča.

On je dodao da mu je prošlo kroz glavu i to da bi zbog povrede mogao da ugrozi učešće na Australijan openu, koji počinje 16. januara.

„Ali ne možete kalkulisati na terenu, na ovom nivou i u ovoj fazi moje karijere i života svaki meč je bitan, računa se i poklon je. Pokušavam da dam sve od sebe gde god da igram i da pobedim“, naveo je srpski teniser.

Đoković je rekao da mečevi protiv Medvedeva nikada nisu laki, da na neki način liče na igru mačke i miša.

„Uvek morate da menjate brzinu, miksujete igru, servis, poziciju prilikom riterna, razmene udaraca, da ga naterate da se ne oseća komotno. To je na neki način igra mačke i miša. On je jedan od najboljih servera na svetu, teško je igrati protiv njega. Napravio je dve duple greške, znao sam da u tim trenucima pokušava nešto više, zato sam menjao poziciju i to je prošlo. Ponekad morate da rizikujete, nekad se isplati, ne postoji pravilo, kako se osećate tada onda i odlučite“, dodao je on.

Đoković je zahvalio navijačima na podršci i što su došli na meč koji se igrao na Božić i srpskoj zajednici čestitao veliki praznik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari