Indijan Vels i Majami verovatno bez Đokovića: Vlasti SAD i dalje traže potvrdu o vakcinaciji za ulazak u zemlju 1Foto: EPA-EFE/Alessandro Di Marco

Vlasti SAD produžile su uslov za ulazak u zemlju prema kojem putnici moraju da prilože dokaz o barem dve primljene vakcine protiv kovida.

Produženi uslovi biće na snazi barem do 10. aprila 2023. godine, što praktično onemogućava najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića da nastupi na mastersima koji će se odigrati u Indijan Velsu i Majamiju.

Mogućnost da se ova odluka promeni i dalje postoji, naročito imajući u vidu da je većina zemalja odustala od takvih kriterijuma za ulazak mnogo ranije.

Postoje dve kategorije putnika koje mogu biti izuzete od dokaza o vakcinaciji, ali srpski teniser po svemu sudeći neće ni pokušati da putuje u SAD ako uslovi ostanu na snazi. To je bio slučaj i u 2022. godini, kada je, osim Indijan Velsa i Majamija, Đoković propustio i Sinsinati i US open. Prethodno je Novak bio deportovan iz Australije i nije mu bilo dozvoljeno učešće ni na prvom grend slemu sezone.

Zahvaljujući fantastičnim partijama u ostatku sezone i, između ostalog, osvojenom Vimbldonu, Đoković je ostao u vrhu ATP liste i ostvario je dovoljno bodova da se nađe na završnom mastersu u Torinu. Ostaje da se vidi da li će zabrana biti produžena i do leta, kada se održava Otvoreno prvenstvo SAD u Njujorku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari