Ćorić kao stepenik više 1Foto: FoNet/AP

Prvog dana ove nedelje Novak Đoković o čas posla je „počistio“ 93. na ATP listi – zemljaka Dušana Lajovića, a danas će trinaestoplasiranom u svetskom poretku tenisera protivnik biti mlađi, ali mnogo bolje rangirani Hrvat Borna Ćorić (39), od čijeg reketa je prekjuče stradao Francuz Žilijen Beno.

– Veoma sam srećan što sam ponovo na ovom terenu. Zadovoljstvo je igrati u Monte Karlu, jer ovde stanujem, treniram na ovim terenima i zaista se osećam kao kod kuće – zadovoljno je prokomentarisao nekadašnji br. 1 posle 12 dobijenih i samo jednog izgubljenog gema na startu turnira, čiji je pobednički trofej podizao 2013. i 2015. godine.

Đoković je na turnir stigao bez trenera, posle raskida saradnje sa Andreom Agasijem i Radekom Štepanekom, ali je s njim nekoliko treninga na Azurnoj obali odradio i tokom duela sa Lajovićem ga bodrio Marjan Vajda, Novakov najbliži saradnik i veliki prijatelj iz vremena kada je harao „belim sportom“.

– Vraćam se posle veoma teškog perioda i mnogo mi je drago što opet u svom boksu vidim Vajdu. Nedostajao mi je njegov veliki osmeh, a posebno njegove reči. Marjan mi je prijatelj, on me zna iznutra bolje nego bilo ko sa kim sam radio. Ovo je za obojicu bilo kao novi početak. Mislim da sam i ja njemu nedostajao, kao i tenis – raduje se prisustvu i podršci slovačkog stručnjaka najbolji srpski teniser svih vremena.

Kako god, Đokoviću će dobro doći saveti pred današnje, tek drugo odmeravanje snaga sa dvadesetrogodišnjim Zagrepčaninom. Njih dvojica jedini put su se sastali u drugom kolu Mastersa u Madridu 2016. godine, kada je naš as slavio s 2:0 (6:2, 6:4). Telentovani Hrvat, sa prebivalištem u Dubaiju, kao i Đoković spada u dešnjake, igra tzv. dvoručni bekhend, sličnih je fizičkih karakteristika… ali, ima mnogo kraću i manje uspešnu seniorsku karijeru od rivala. Sa 68 titula, od čega 12 sa prefiksom grend slem, naspram jedne Ćorićeve.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari