Novak Đoković je u Adelejdu, uveliko se sprema za predstojeći turnir u tom gradu. Tempirajući formu, javnost je mogla da se uveri i da je izvršio određene promene u stručnom štabu, što je i sam potvrdio.

Đoković je definitivno prekinuo petogodišnju saradnju sa Ulisesom Badiom, sjajnim fizioterapeutom, kojeg će zameniti Italijan Klaudio Cimalja, međutim, Novak je odlučio da stručni štab ojača i dobro poznatim licem, tačnije, svojim kumom.

„Miljan Amanović će se takođe vratiti u stručni štab i putovati na određeni broj nedelja u sezoni“, otkrio je Đoković u razgovoru za Sport klub.

Od 16. januara, Đoković će juriti svoju desetu titulu na Australijan openu.

„Svaka grend slem titula je posebna, to je jedan od najvećih razloga zašto se i dalje takmičim. Tenis mnogo volim, putovanja ne toliko kao ranije, ali to je deo našeg sporta. Dokle god imam motivaciju da igram na najvišem nivou, biću tu, nadam se da ću već sada imati uspeha“, rekao je Novak i podvukao:

„Melburn je i dalje blizak mom srcu. Ono što se desilo nije bilo lako svariti neko vreme, ali morao sam da idem dalje. To neće zameniti sve one lepe uspomene koje sam imao u Melburnu tokom svih godina, radujem se da igram tamo. To je moj omiljeni slem i cilj mi je da tamo budem u najboljoj formi.“

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari