Novak se zamerio Straki 1Foto: EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Novak Đoković se uveliko odmara sa porodicom u Beogradu, posle ispadanja sa turnira u Beču, ali se u Austriji još komentariše njegovo prekratko učešće u borbi za, 500 bodova, vrednu titulu.

Tačnije njegov komentar senzacionalne eliminacije u osmini finala, gde je izgubio prvi duel sa daleko lošije rangiranim Italijanom  Lorencom Sonegom.

– Da budem iskren, nije mi se igralo. Tužna vest o smrti vladike Amfilohija Radovića jeste uticala, ali nije u tolikoj meri da zbog toga baš i ne mogu da igram. Generalno mi se jednostavno nije igralo. Odradio sam ono što sam hteo da odradim i zbog čega sam došao. Bio je ovo jako čudan dan… Učinio sam ono po šta sam došao, osigurao sam poziciju broj 1 na kraju sezone. Nastavljam dalje i nemam problem sa rezultatom. Zdrav sam i radujem se završnici u Londonu – izgovorio je prvi reket sveta posle svog neverovatno lošeg izdanja od petka, kada je osvojio svega tri gema u dva seta, a juče se oglasio i direktor pomenutog turnira Hedvig Straka.

– Takve izjave smatram nepotrebnim – čak i kad mislite tako, ne govorite to na konferenciji za medije – smatra prvi čovek takmičenja u austrijskoj prestonici i nije da nije u pravu, jer je osvajač 17 grend slema ovog puta preterao u iskrenosti i nehotice uvredio domaćine, presrećne što se šampion takvog formata posle dugih 13 godina vratio na njihovo takmičenje.

Novak je u Beču igrao još 2007. godine, kada je dobio sve mečeve i uzeo jedan od silnih ATP trofeja u svojoj nestvarnoj karijeri.

Rubljov osvojio Beč

Ruski teniser Andrej Rubljov osvojio je turnir u Beču pošto je u finalu pobedio Lorenca Sanoga 2:0 (6:4, 6:4). Ovo je Rubljovu peta ATP titula u 2020. godini, a pre Beča trijumfovao je u Hamburgu, Adelejdu, Dohi i Sankt Peteburgu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari