Novak veruje u proces 1Foto: EPA / IAN LANGSDON

Najbolji srpski teniseri Novak Đoković i Viktor Troicki igraju danas drugo kolo turnira u Dohi odnosno Brizbejnu.

Posle klimavog početka protiv Nemca Jan-Lenarda Štrufa, 63. igrača sveta, drugi reket sveta izlazi prekoputa Orasija Sebaljosa (71. na ATP listi), sa kojim se do sada nije susretao, dok Viktora Troickiog očekuje meč sa Stenom Vavrinkom.

Sva pažnja trenutno je usmerena ka Đokoviću, koji je nakon poraza u finalu turnira u Londonu, gubitka prvog mesta i raskida saradnje sa trenerom Borisom Bekerom naterao mnoge da se zapitaju da li su poslednjih šest meseci prethodne godine početak kraja njegove vladavine ili samo prolazni pad nakon što je ostvario sve svoje ciljeve. Sam Novak kaže da se dobro pripremio za turnir u Dohi.

– Nikad ne znaš kako ćeš da počneš. Iako sam dosta trenirao i spremao se za ovaj turnir, sve je drugačije kada počne meč, kada je tu publika. Bio sam malo nervozan, ali sam se smirio jer sam znao da mogu da pronađem ritam, što se i dogodilo. Mogu da igram bolje, ali ovo je prvi meč u godini. Ne mogu biti na vrhuncu u prvom meču u sezoni, to je proces – objasnio je Đoković.

U timu srpskog tenisera su Marjan Vajda, Pepe Imaz, fizioterapeut Miljan Amanović i kondicioni trener Gephard Fil-Grič. Novo lice je Dušan Vemić, koji je bio uz Đokovića na većini turnira između 2011. i 2013. godine, tokom kojih je osvojio tri gren slema.

– Donosi dosta mira, on je vrlo smirena osoba, ali i neko ko odlično razume igru. Znam ga od šeste, sedme godine, zajedno smo odrasli u istom teniskom klubu. Vrlo smo bliski, više smo od prijatelja, kao porodica smo. Sjajno je imati ga u timu jer smo radili zajedno 2012. ili 2013, a onda nismo nekoliko godina. On i Marin (Vajda) se sjajno slažu, pa je sve jednostavno – kazao je Đoković.

Drugi najbolji srpski teniser Viktor Troicki imaće težak posao u drugom kolu Brizbejna pošto igra protiv drugog nosioca Stenislasa Vavrinke, koga je u prethodnih osam susreta samo jednom pobedio, i to pre četiri godine na egzibicionom turniru u Australiji. Troicki je do prolaza u narednu fazu turnira stigao posle dva dana igre eliminisavši Japanca Jošihita Nišioku (6:4, 7:5), u meču koji je prekidan između setova zbog kiše.

Tipsarević siguran u novoj godini

Janko Tipsarević plasirao se u drugo kolo ATP turnira u Bangkoku pošto je nadigrao Estonca Jirgena Zopa u dva seta, sa 6:4, 6:1. Današnji protivnik biće mu Sedrik-Marsela Štebea iz Nemačke (463. na ATP listi), a osvajanje čelnedžera u Bangkoku donelo bi srpskom teniseru 80 bodova, što bi ga približilo cilju da uđe u prvih sto tenisera sveta.

Đoković: Nedostaju mi mečevi sa Nadalom’]

Govoreći o rivalstu sa Endijem Marejem, Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom, Novak Đoković je objasnio da je nadigravanje sa ovom trojicom tenisera učinilo da on sam postane bolji igrač. „Svaki od ove trojice igrača učinio me je boljim teniserom. Morao sam da nađem način da ih pobedim, pogotovu Nadala i Federera u periodu kada sam se probijao. Nekoliko godina sam sumnjao da li mogu da prekinem njihovu dominaciju“, rekao je Đokovići, dodajući da mu nedostaju mečevi sa Nadalom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari