Novčano, ne papreno: Odrezane kazne za propuste na "večitom derbiju" 1Foto: Pixabay/Blueeyes

FK Partizan je kažnjen sa milion dinara, FK Crvena zvezda sa 300.000, generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić sa 200.000 dinara, a protiv generalnog direktora Partizana Miloša Vazure postupak je u toku.

To je epilog svega i svačega što se dešavalo na i oko poslednjeg „večitog derbija“, a u javnost je opet procurilo „poprečnim kanalima“, a na zvaničnim obaveštenjem Disciplinske komisije FSS.

Razlozi za kaznu Partizanu kao domaćinu su slaba organizacija utakmice, nepoštovanje mera iz kovid 19 protokola – veći broj lica od dozvoljenog u ložama zapadne tribine, kao i zloupotreba novinarskih akreditacija.

Na visinu kazne uticalo je što je Partizan ove sezone već nekoliko puta pravio slične prekršaje u organizaciji utakmice.

Zvezda je kažnjena takođe zbog kršenja protokola kovid 19, konkretno, na klupi za rezervne igrače nisu svi nosili maske i lica iz medicinskog tima su bez maski ulazila na teren tokom utakmice.

Zvezdan Terzić je sankcionisan zbog komentarisanja suđenja, posle meča je izjavio da je glavni arbitar meča Novak Simović bio katastrofalan, da je sve sudio u korist Partizana, kao ni da ne zna ko i zašto štiti ovakav Partizan.

Miloš Vazura je posle derbija rekao da je sudija Simović odradio svoj deo posla i da je u poluvremenu dobio poziv koji se ne odbija.

Disciplinska komisija je tražila izjavu od njega, ali se on nije oglasio, a čekaju se i izjave od glavnog sudije Simovića, kao i njegovih pomoćnika Dalibora Đurđevića, Milovana Ristića i četvrtog arbitra Miloša Milanovića.

Tražena je i izjava delegata Branka Stojakovića, tako da će kazna biti naknadno određena.

Na osnovu prijave igrača Zvezde Milana Borjana pokrenut je postupak protiv potpredsednika FK Partizan Vladimira Vuletića zbog kršenja članova 22 i 23 Etičkog kodeksa FIFA, člana šest Etičkog kodeksa FS Srbije i kršenja članova 79 i 85 Disciplinskog pravilnika FS Srbije, zbog objavljivanja montaže sa Borjanovim detetom na svom privatnom Tviter nalogu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari