Novi Beograd opet pliva ka svim trofejima 1foto: Starsport.rs ©

Na predstavljanju ekipe za takmičarsku 2022/2023. ponovoljeni prošlosezonski ciljevi vrhunskog sastava.

Vaterpolo klub Novi Beograd postoji tek sedam godina, ali je uprava prošle sezone od jednog od najskupljih tima u Evropi tražila titulu u svakom takmičenju, da bi na kraju morala da se „zadovolji“ trofejima u prvenstvu Srbije i regionalnom takmičenju, dok je na peterce izgubljeno finale Lige šampiona pokazalo da ambicije nisu bile bez osnova.

U međuvremenu se rukovodstvo, sa beogradskim gradonačelnikom Aleksandrom Šapićem kao alfom i omegom, rastalo sa trenerom Igor Milanovićem, a na mesto iskusnog i uspešnog stručnjaka došao je mladi a već dokazani Živko Gocić.

Opremu su zadužila još neka jaka pojačanja, pa su se kapitenu Dušanu Mandiću priključili Alvaro Granados (najbolji strelac Barselonete i poslednje LŠ), grčki reprezentativac Dimitrios Skumpakis, tandem iz Šapca – golman Radoslav Filipović i centar Savo Ćetković…. Planovi su, zato, ostali nepromenjeni.

„Nalazimo se na istom mestu kao i prošle godine. I tada je sijalo sunce, dan i atmosfera su bili lepi i protkla sezona nam je bila takva. Nadam se da će se ta priča ponoviti i u sezoni pred nama. Ponovo imamo velika očekivanja i maksimalne ambicije na sva četiri fronta. Najveća želje su nam svakako vezane za Ligu šampiona. Prošle sezone nam je falio samo jedan korak do trona. Ponovo ćemo biti domaćini Fajnal-ejta i mislim da imamo velike šanse da osvojimo taj trofej”, najavio je sportski direktor i bivši golman reprezentacije Slobodan Soro.

I njegov nekadašnji kolega iz bazena i donedavni strateg mađarskog Solnoka ima puno takmičarskih očekivanja.

„Prvi utisci su fenomenalni. Imamo izvanredne uslove i za sve to moram da se zahvalim uparvi kluba. Imamo sve što nam je potrebno da plan i program rada sprovedemo na pravi način. Sezona je dugačka, videćemo kako će se stvari odvijati, ali ambicije su najveće moguće. Novi Beograd će u svakoj utakmici i na svakom takmičenju ići na pobedu. Koliko ćemo uspeti u tome videćemo na kraju kada se bude podvukla crta na celu sezonu, ali motiva i ambicija nam ne nedostaje”, konstatovao je Živko Gocić.

Prvi među jednakima, inače prednodnik nove generacije nacionalnog tima, nada se daljem podizanju rezultatske lestvice.

„Čast je biti kapiten ovakve ekipe, imamo iste ambicije kao i prošle godine. Daćemo sve od sebe da produžimo vrhunsku priču koju smo napravili. Nadam se da ćemo u tome i uspeti, kao i da će nam publika ponovo biti vetar u leđa na našem bazenu kada budemo igrali utakmice Jadranske lige, Superlige i Lige šampiona“, izjavio je Dušan Mandić na promociji seniorskog tima i predstavljanju medijima mlađih selekcija kluba.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari