Novi Beograd ostao bez primata na Jadranu, u finalu dve hrvatske ekipe 1Photo by Dusan Milenkovic/Starsport.rs

Prošlogodišnji šampion izgubio polufinale regionalnog takmičenja u vaterpolu.

Posle kragujevačkog Radničkog i Novi Beograd je na peterce poražen na prvom nastupu na Fajnal-foru Jadranske lige u prestonici Srbije i opet je „dželat“ bio protivnik iz Hrvatske – 13:15 (3:3, 4:2, 2:3, 2:3 – 2:4).

Iako je prvak Srbije vodio veći deo meča i imao dva gola viška u završnici utakmice na „11. aprilu“ (10:8, 11:9), Dubrovčani su stigli do 11:11 i odveli meč u rulet rasplet, kao u njihovom duelu u Ligi šampiona.

Poslednji minut je bio za infarkt. Dobio je Novi Beograd igrača više, ali je ne baš korisni Mandić pogodio stativu. Jug je imao 25 sekundi za „regularnu“ pobedu, međutim Fernandez je skinuo udarac Fatovića.

Moralo se na liniju od pet metara, a tu se Toni Popadić snalazi kao riba u vodi. Golman tima iz bivše jugoslovenske republike pročitao je namere Rašovića i Vlahopulosa, počevši potonuće Novog Beograda.

Kakaris je odlučujućim pogotkom, jedan od trenutno najbogatijih vaterpolo klubova Evrope samo ostavio bez prilike da brani prošlogodišnji jadranski trofej, kao što nedavno nije uspeo da osvoji Kup Srbije.

Jug će zato u sutrašnjem hrvatskom finalu F4 Jadranske lige 18.00) igrati sa Jadranom iz Splita.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari