Novi Beograd rutinski porazio Partizan za finale Kupa Srbije u vaterpolu 1Foto: Aleksa Petrovski

Vaterpolisti Novog Beograda su slavili 8:16 protiv ekipe Partizana u okviru polufinala Kupa Srbije na Gradskom bazenu u Šapcu i tako se plasirali u finale.

Novi Beograd je pre svega odličnom defanzivom u prvoj četvrtini uspeo da dođe do prednosti protiv Partizana. Crno-beli nisu uspeli da postignu gol iz igre punih 11 minuta. U nastavku je ekipa Živka Gocića kontrolisala tempo utakmice i pobedila s 8:16.

Poveo je Novi Beograd s 0:3 golovima Vučinića, Drašovića i Vlahopulosa. Vuk Drašković je s druge strane realizovao peterac za 1:3. Do kraja četvrtine je Martinović uvećao razliku na 1:4.

Nastavio je tim Živka Gocića da uvećava prednost na startu drugog dela do rezultata 1:7. Potom su crno-beli uspeli da pogode iz igre nakon 11 minuta. Strelac je bio kapiten Petar Smiljević, zatim se nadovezao Jauković za 3:7. Marko Radulović je postavio konačan rezultat na poluvremenu 3:8.

Na startu drugog poluvremena Strahinja Krstić je smanjio deficit Partizana golom za 4:8. Odmah je uzvratio Novi Beograd preko Španca Alvara Granadosa, koji je sjajno isplivao kontranapad i pronašao put do mreže za 4:9.

Jakšić i Božović su vezanim golovima smanjili zaostatak koji je imao Partizan na 6:9. Uzvratio je Novi Beograd preko Lukića i Filipovića pogotcima za 6:11.

Granados je minijaturom za 7:12 otvorio poslednjih osam minuta, tako je praktično rešeno pitanje pobednika. Do kraja meča je Novi Beograd dodatno uvećao razliku na konačnih 8:16.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi su bili Vučinić, Vlahopulos i Granados sa po tri gola. U ekipi Partizana osam igrača je postiglo je po jedan gol.

Novi Beograd sutra od 20.15 igra finale Kupa Srbije, dok je Partizan završio s obavezama u ovoj kalendarskoj godini pošto sledi velika reprezentativna pauza.

U drugom polufinalu se od 20.30 sastaju Crvena zvezda i Radnički.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari