Novi Delfini "torpedovali" Grčku 1EPA-EFE/ANTONIO BAT

Podmlađena vaterpolo reprezentacija Srbije ubedljiva na startu finalnog turnira kvalifikacija Svetske lige – 13:6.

U reprizi finala prošlogodišnjih Olimpijskih ihgara u Tokiju ponovo su slavili izabranici selektora Dejana Savića, s tim da su sada slavili sa još većom razlikom – 13:6 (4:2, 5:2, 2:0, 2:1).

U prvoj četvrtini viđena je nešto izjendnačeniji odnos snaga, da bi posle 9:4 za Delfine na poluvremenu bilo jasno ko će na Španiju u polufinalu turnira u Podgorici.

Strelci za Srbiju bili su Dušan Mandić (četiri gola), Đorđe Lazić, Strahinja Rašović, Radomir Drašović, Nikola Jakšić (po 2) i Marko Radulović (1), a istakao se i prekaljeni Branislav Mitrović sa sedam golmanskih odbrana. Pogotke za Grčku dali su Konstantinos Genedijunas, Dimitrios Skumpakis Po 2), Konstantinos Kakaris i Konstantinos Guvis (po 1)

Sledeći meč naša selekcija igra 29. aprila, s početkom u 21.00, dok branilac titule Crna Gora i Italija ulaze u bazen dva sata ranije. Pobednici će izboriti plasman na finalni turnir koji se igra u Strazburu i na koji su već otišli SAD, Kanada, Australija i Brazil.

Pored pobednika polufinalnih duela, na finalni turnir Svetske lige će otići trećeplasirana selekcija, pošto je Francuska kao domaćinu zagarantovano učešće na Superfinalnom turniru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari