Novi košarkaš Partizana srećan zbog dolaska u Srbiju: Jedva čekam da zaigram pred najboljim navijačima na svetu 1Foto: EPA-EFE/TANNEN MAURY

Novi košarkaš Partizana Frenk Kaminski izjavio je da je srećan zbog prilike da zaigra za klub koji ima tako bogatu tradiciju i brojnu publiku.

– Uzbuđen sam zbog prilike koja mi se ukazala. Znam da dolazim u klub bogate istorije koji ima misiju da osvaja trofeje. Veoma sam srećan zbog prilike da igram velike mečeve. Podšrka navijača koju ovaj klub ima je luda i jedva čekam da zaigram pred njima izjavio je Kaminski.

Majka novog centra crno-belih je poreklom Srpkinja, pa se jedno vreme spekulisalo da bi mogao da nastupa za reprezentaciju Srbije.

– Moja porodica je još uvek bliska sa srpskom zajednicom u Ilinoisu i Srpskom nacionalnom federacijom u Sjedinjenim Državama koja svake godine organizuje veliki košarkaški turnir. I ja sam nekada bio uključen u to – dodao je Kaminski, koji je dve sezone bio saigrač Bogdana Bogdanovića u Atlanti:

– Bilo je sjajno igrati sa njim. On je fantastičan košarkaš i još bolji prijatelj. Njega sam prvog pozvao kada se pojavila mogućnost da pređem u Partizan. On je rekao mnogo lepih stvari o klubu i gradu, što mi je pomoglo da donesem odluku o potpisivanju ugovora.

Kaminski je dodao da sa nestrpljenjem očekuje debi pred navijačima Partizana.

– Želim da navijači znaju da dolazim da se takmičim i pobeđujem. Svi mi govore da Partizan ima najbolje navijače na svetu i da su ludi za košarkom. Ne mogu da dočekam da zaigram pred njima – rekao je novi košarkaš crno-belih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari