Novi napad na vrh ATP liste 1Foto: EPA/Sergio Barrenechea

Možda mu to nije bio plan pre Otvorenog prvenstva Engleske, ali je posle svoje četvrte titule na Vimbldonu i fantastičnih rola u Londonu najbolji srpski teniser Novak Đoković odlučio da nakon dvonedeljnog resetovanja od turnira na travi krene punom parom na omiljenoj betonskoj podlazi.

U „prevodu“ prijavi se ne samo za „Rodžers kup“ u Torontu (6-12. avgust), već i za njemu ne baš omiljeni masters u Sinsinatiju (13-19), zatim bude deo tradicionalne manifestacije „Arthur Ashe Kids’ Day“ (25. avgust) i na kraju napadne još jedan trofej na Otvorenom prvenstvu Sjedinjenih Američkih Država (27. avgust – 9. septembar).

Mada mu je jedan od dražih i bitnijih profesionalnih učitelja Nikola Pilić nakon (ne)očekivanog osvajanja Vimbldona, preko leđa vodećeg na ATP listi Rafaela Nadala, javno savetovao da odmori između obaveza u Kanadi i Njujorku, naš as i njegov tim izabrali su da to vreme „prekrati“ borbom za jedinu nedostajuću titulu u karijeri. Odnosno, kroz mečeve dalje podiže nivo igre, drži šampionski tonus i, ako je moguće, smanjuje zaostatak za vodećim kolegama na ATP listi – Špancem Rafaelom Nadalom i drugoplasiranim Švajcarcem Rodžerom Federerom. Pri čemu mu ide na ruku to što ni na jednom od tri navedena turnira ne brani poene, jer ih je trenutno 10. u svetskom poretku tenisera prošle sezone preskočio zbog hronične povrede (u međuvremenu) operisanog lakta.

Povrh svega, na svakom će imati specijalnu motivaciju. U Torontu da ponovi uspeh iz 2007, 2011, 2012. i 2016. godine, kada je kraj dočekivao kao šampion, u Sinsinatiju da posle pet izgubljenih finala najzad održi pobednički govor, a u Njujorku da popravi učinak iz 12 dosadašnjih učešća, tj. reprizira 2011. i 2015. godinu, kada je do nogu potukao konkurenciju.

Primer mladim igračima

Trener Filipa Kolšrajbera, nemački stručnjak Lars Ibel, krizu i veliki povratak u vrh Đokovića vidi kao idealan primer mladim teniserima.

– Pomno sam pratio sve u vezi Đokovića i upamtio intervju u kojem je priznao da mu motivacija nije bila 100 odsto i da mu je nedostajalo takmičarskog duha. To je dokaz da čak i najveći igrači ne mogu da pobeđuju kada nisu mentalno potpuno spremni – izjavio je Lirs.

„Vilijam Hil“ tipuje na Novaka

Po proračunu jedne od najpoznatijih kladionica na svetu „Vilijam Hil“ najveće šanse za osvajanje US opena ima naš Novak Đoković, zbog čega je kvota na njegovu titulu 2,75. Visoko se kotiraju i još trofejniji Švajcarac Rodžer Federer (3,50) i Španac Rafael Nadal (4,50), dok su Britanac Endi Marej (9,00), Nemac Aleksandar Zverev (9,00), Argentinac Huan Martin del Potro (12) i ostali dobar „mamac“ za ljubitelje rizika. Viktor Troicki još više, s obzirom da bi titula srpskog tenisera onome ko tipuje na njega donela 100 puta veći iznos od uloženog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari