Novi slučajevi korona virusa kod rukometaša Srbije, zaraženi Ilić i Milosavljev 1Rukometaši Srbije foto Peđa Milosavljević /Starsport

Srpski rukometaši Nemanja Ilić i Dejan Milosavljev pozitivni su na korona virus, potvrdio je danas Rukometni savez Srbije.

Za dva dana reprezentaciju Srbije očekuje odlazak na Evropsko prvenstvo, a četiri dana je ostalo do prve utakmice u Segedinu između Srbije i Ukrajine.

Pored Ilića i Milosavljeva, na korona virus u selekciji Srbije pozitivni su i igrači: Vladimir Cupara, Bogdan Radivojević, Stevan Sretenović, Ilija Abutović, Vanja Ilić, Dragan Pešmalbek i Nemanja Zelenović.

Od članova stručnog štaba i delegacije reprezentacije pozitivne testove dobili su: selektor Toni Đerona, pomoćni trener Žikica Milosavljević, trener golmana Dimitrije Pejanović, fizioterapeut Petar Radulović, šef delegacije Milorad Krivokapić.

U slučajevima Ilije Abutovića i Dejana Milosavljeva prisutni su blagi simptomi, dok su ostali asimptomatski.

Preporuke Evropske rukometne federacije su se usled novonastale situacije izmenile, pa je za odlazak na Evropsko prvenstvo potrebno ispuniti sledeće uslove – izolacija od 5 dana nakon pozitivnog PCR testa, negativan PCR test i potvrda specijaliste da je sportista sposoban za sportske aktivnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari