Novi susret oči u oči Makrona i Mbapea 1Foto: EPA-EFE/Friedemann Vogel

Predsednik Francuske Emanuel Makron bio jedan od glavnih „krivaca“ što je pre dve godine Kilijan Mbape prekršio usmeni dogovor sa Real Madridom i ipak obnovio vernost PSŽ-u.

Druga dvojica aktera te priče bili si prvi čovek kluba Naser al Kelaifi i katarski emir Tamim bin Hamad Al Tani.

Pa, njih trojica sutra mogu ponovo da se sretnu sa francuskim napadačem na prijemu koji je predsednik Republike priredio za emira arapske zemlje, koji prvi put u zvaničnoj poseti francuskoj prestonici od kada je došao u tron 2013.

Prema pisanju francuskog „Le Parizijena“ napadač, koji je jedan od pozvanih gostiju, prisustvovaće događaju.

Glavni razlog emirove posete, kako je prenela španska Marka, su pregovori koji se u francuskoj prestonici organizuju za novo primirje u Gazi, pošto je Katar zemlja posrednik između Palestine i Izraela, ali Jelisejska palata ima za cilj da okupi i istaknute sportske ličnosti, tako da Kilijan Mbape neće biti jedino poznato lice pozvano iz sveta fudbala na ovaj događaj.

Pariz je domaćin Olimpijskih igara ovog leta, a očekuje se da će svečanosti prisustvovati i gradonačelnica An Idalgo ili Ameli Udea-Kastera, šefica portfelja za sport i obrazovanje.

Ipak misli Mbapea su već okrenute ka Real Madridu, tako da niko od navedenih aktera koji su već odigrali važnu ulogu u karijeri reprezentativca Francuske nema ni teoretske šanse da još jednom uspe da natera igrača da se predomisli o prelasku u „kraljevski“ klub.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari