Vitez 46. Ljubičevskih konjičkih igara po prvi put je Boban Janićijević, koji je u pet disciplina višeboja osvojio 13 poena. Dvojica takmičara sa po četiri titule viteza, Siniša Stokić i Davorin Živković, nisu uspeli da dostignu svog trenera Radeta Milovanovića koji ima najviše osvojenih titula (5).

Pred oko 15 hiljada ljubitelja konjičkog sporta na požarevačkom hipodromu, igre su otvorili preponaši, a prvo mesto osvojio je Milan Milošević na grlu Freija, drugo mesto zauzeo je Mladen Živković na grlu Amor, a treće mesto pripalo je Zoranu Jovanoviću na grlu Del Boj.

Finalni trkački dan igara na programu je imao dve kasačke i tri galopske trke. U kasačkom nadmetanju „Stig“, na 2.200 metara, trijumfovalo je grlo Blondi, Branislava Mukića, a takođe i u drugoj trci „Knez Mihailo“, na istoj dužini staze, Mukić je sa grlom Trokadero, osvajačem triple krune, opet prvi prošao kroz cilj.

Najbolji galoperi iz Srbije i inostrana grla, odmeravala su snage u tri grup 1 trke. U trci „Kostolac“ na 1.300 metara, prvi kroz cilj prošao je Lili is a cat, vlasništvo ergele „Surčin“; U trci „Braničevo“ Na 1.800 metara, najbolje je bilo grlo Carina Nebula, vlasnika Serdara; i u trećoj, glavnoj trci dana, „Kup Ljubičeva“, prva kroz cilj je prošla Luna Lu iz štale „Tešić“. Ukupan fond nagrada iznosio je pet miliona dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari