Novica Veličković pojačao Megu 1foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Obožavani kapiten Partizana ima novi angažman.

Novica Veličković je kao igrač za Megu nastupao 2013. i 2014. godine, a pošto je u međuvremenu završio karijeru pod obručima, u predstojećoj sezoni će obavljati posao tim menadžera. U kom će naslediti još jednog bivšeg Partizanovog košarkaša – Milenka Tepića.

„Novica je svojim velikim igračkim iskustvom u dva navrata tokom igračke pomogao mladim i talentovanim igračima Mege da postanu još bolji, među kojima su bili Nikola Jokić i Vasilije Micić. Takođe je imao veoma važnu ulogu prilikom plasmana kluba u ABA ligu, što je izuzetno doprinelo daljem rastu kluba. Sada će u nešto drugačijoj ulozi imati priliku da pomogne nekim novim košarkaškim nadama i da bude ta spona između kluba i igrača u zajedničkom cilju da svi oni napreduju igrački i ljudski i u pravom smeru.

Upravo iz svih tih razloga nam je izuzetno drago što je posle završetka igračke karijere Novica baš u Megi započeo svoj novi košarkaški put“, izjavio je Ćakić, i potom iskoristio priliku da se zahvali Milenku Tepiću na svemu pruženom u protekle dve sezone, prvo na terenu, potom i pored njega. Sigurno je da je ostavio veliki trag i drago nam je da je takav igrač i čovek bio deo našeg kluba“, izjavio je generalni menadžer kluba Goran Ćakić i prisutnom Tepiću uručio prigodan poklon za oproštaj od kluba u kome je proveo jednu sezonu kao igrač i drugu kao tim menadžer.

Novica Veličković smatra da je Mega mnogo porasla od njegovog poslednjeg boravka u njoj.

„Pre svega bih želeo da se zahvalim Megi na ukazanom poverenju. Bio sam deo kluba u dva navrata kada sam na terenu imao priliku da pomognem Megi u njenom rastu, na terenu i van njega. Takođe sam se trudio i da prenesem svoje znanje i iskustvo na mlade i talentovane igrače koji su upravo iz Mege započeli svoj put ka evropskom i svetskom vrhu. I sama Mega je od tada porasla mnogo, sve je posvećeno radu i napretku mladih igrača koji ovde imaju sjajne uslove za treniranje. Moja uloga će ovaj put biti nešto drugačija, ali će motivacija za rad kao i uvek biti na najvišem nivou. Jedva čekam da počne sezona“, izjavio je Veličković.

Novi Megin operativac u dugoj igračkoj karijeri, završenoj 2021. godine, pored Mege i Partizana nastupao je za Real Madrid, Bamberg i Trabzon. Sa Partizanom je osvojio tri titule u ABA ligi i po pet trofeja u prvenstvu Srbije i kupu, dok je sa Realom bio pobednik Kupa kralja.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari