Novo poglavlje "rata" između Fudbalskog saveza Srbije i Kolubare: U Lazarevcu tokom noći dodavali stolice na stadionu 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Odnosi između Fudbalskog saveza Srbije i Kolubare su toliko narušeni da je pitanje kako će se sukob završiti.

Poslednji čin sukoba dogodio se pre dva dana kada je Kolubara zatražila pred Sudom za sportsku arbitražu da se po hitnom postupku raspravlja o odluci FSS da joj se oduzme licenca i samim tim izbaci iz Superlige – što bi moglo da dovede do novog odlaganja početka prvenstva.

Savez je danas riternirao dostavljanjem Sport klubu snimke na kojima se, kako tvrde, vidi da se u toku noću na stadionu u Lazarevcu stavljaju dodatne stolice – što je bio jedan od razloga za oduzimanje licence Kolubari.

Naime, po pravilima stadioni u elitnom rangu takmičenja moraju da imaju minimalno 2.000 sedišta. Kolubara ih je imala 1.910, odnosno 90 manje od propisanog.

Drugi osnov je status generalnog sekretara Marte Ristivojević, koja je prijavljena kao stalno zaposlena u klubu, iako je 30. maja raskinula radni odnos sa Kolubara i sada radi u lokalnom vrtiću. FSS dakle tvrdi da je Kolubara falsifikovala dokumente.

Obe strane imaju rok da do danas u 16 časova dostave sva relevantna dokumenta, a Sud za sportsku arbitražu odluku će doneti u četvrtak.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari