Novosađani uživali u biciklističkim trkama na Fruškoj gori 1foto: Biciklistički klub Novi Sad/Miloš Stepanović

U organizaciji Biciklističkog kluba Novi Sad, na Petrovaradinskoj tvrđavi u nedelju, održana je jedina međunarodna UCI biciklistička trka ove godine u Srbiji, ujedno i kvalifikaciona trka za Olimpijske igre u Parizu.

Peti Petrovaradin fortress MTB kup, Philippe Wagner Petrovaradin fortress bike festival, okupio je najbolje bicikliste iz Srbije, regiona i evropskih država kao što su Švajcarska, Rumunija, Češka, Austrija, Grčka, Mađarska i Norveška.

Oko 250 biciklista iz Srbije, regiona i sveta takmičilo se u 15 starosnih kategorija, a ova međunarodna UCI trka pobednicima među juniorima i juniorkama donela je 30 olimpijskih bodova i pobednicima među seniorima i seniorkama 60 olimpijskih bodova.

U elitnoj trci trijumfovali su Austrijanac Maksimilijan Foidl i Aleksandra Adam iz Grčke. Među muškim seniorima, drugo mesto osvojio je Žombor Palumbi iz Mađarske, dok je treće mesto pripalo Andrinu Gesu iz Švajcarske. U ženskoj konkurenciji drugo mesto osvojila je takođe Grkinja Eirini Marija, a treće Dunja Ivanova.

Novosađani uživali u biciklističkim trkama na Fruškoj gori 2
foto: Biciklistički klub Novi Sad/Miloš Stepanović

Juniorsku trku obeležili su Norvežanin Marius Aon koji je osvojio prvo mesto, Damjan Stanišić iz Srbije drugo mesto i trećeplasirani Viktor Trmčić, takođe iz Srbije. U ženskoj konkurenciji pobedu je odnela Gala Ratković iz Srbije.

Sunčan dan na Petrovaradinskog tvrđavi privukao je dosta ljubitelja planinskog biciklizma, te su navijači bodrili takmičare i napravili sjajnu atmosferu duž cele takmičarske staze.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari