Nurkić ostaje u Portlandu za 70 miliona dolara, Gober se seli u Minesotu, a Rubio vraća u Klivlend 1Foto: EPA-EFE/STEVE DIPAOLA

U jeku prelaznog roka za slobodne agente u NBA ligi, brojni igrači menjaju sreidne ili obnavljaju saradnju za unosnije ugovore. Među njima su i Jusuf Nurkić, Rudi Gober, Riki Rubio…

Korpulentni centar odlučio je da ostane u Portlandu i potpiše četvorogodišnji ugovor vrednosti od 70 miliona dolara.

Portland je u jeku rekonstrukcije ekipe; Anferniju Sajmonsu je dao novi ugovor težine 100 miliona dolara, dok je klub pojačao Džeremi Grent iz Detroita.

Snažni centar odigrao je 56 utakmica za Portland minule sezone i prosečno beležio dabl-dabl (15 poena i 11,1 skok). Dve sezone pre toga je odigrao samo 45 mečeva skupa zbog povreda članka i ručnog zgloba.

Riki Rubio se vratio u Klivlend, potpisavši sa Kavsima trogodišnji ugovor vrednosti 18.400.000 dolara.

Španac je u prošloj sezoni igrao veoma kvalitetno za tim iz Ohaja, sve do kidanja prednjih ukrštenih ligamenata u decembru 2021.

U februaru je trejdovan u Indijanu u zamenu za Karis Laverta, ali su Kavsi iskoristili priliku da ga kao slobodnog igrača vrate u svoje redove, prenosi Adrijan Vojnarovski.

On je do povrede igrao možda i najbolju košarku u NBA karijeru. Beležio 13,1 poena, 6,6 asistencija, 4,1 skok i 1,4 krađu u proseku na 34 upisana nastupa.

Odlaskom Kvina Snajdera sa klupe Jute, Džezeri su krenuli i sa rekonstrukcijom ekipe.

Vest je da je Rudi Gober, psole devet sezona u Solt Lejk Sitiju odlučio da pređe u Minesotu i time započne saradnju sa Karlom Entonijem Taunsom i Entonijem Edvardsom.

Entoni Tauns je nedavno potpisao novi ugovor sa Vulvsima na četiri godine vrednosti impozantnih 224 miliona dolara.

Nukleus tima obogaćen je i Dianđelom Raselom, koji se odlično uklopio u tim koji je prošle sezone predstvljao prijatno iznanšenje.

Kako prenosi Adrijan Vojnarovski jedna od najboljih centara u ligi seli se u Mineapolis u zamenu za Malika Bizlija, Patrika Beverlija, Vokera Keslera, Džereda Vanderbilta, Leandra Bolmara i više pikova prve runde (nezaštićeni za 2023, 2025, 2027. i Top 5 za 2029. godinu).

Francuskog centra je Juta odabrala kao 27. pika 2013. godine.

Tri puta je proglašavan defanzivcem godine u NBA (2018, 2019, 2021), šest puta uvršten u defanzivnu petorku.

U sezoni za nama je bio lider lige prema broju skokova, pre pet godina i prvi bloker NBA.

Rudi Gober je još prošle godine počeo da odrađuje petogodišnji ugovor težak 205.000.000 dolara, a u sezoni pred nama mu sleduje 38.172.414 dolara.

Čikago Bulsi su dali maksimalan ugovor Zeku Lavinu, dok je Boston potpisao Danila Galinarija.

Seltiksi su napravili i veliki trejd sa Indijanom i u svoje redove preselili Malkolma Brogdona.

Razmenu su napravili i Atlanta i Sakramento, pa je Kevin Herter završio u Kaliforniji.

Čikago je tako postao sedmi klub koji je izdvojio preko 200.000.000 dolara za jednog igrača od kako je otvoren „free agency“.

Nikola Jokić je dobio najveći ugovor u istoriji NBA od Denvera, a njemu, Bredliju Bilu, Dža Morantu, Devinu Bukeru, Karlu Entoniju Taunsu i Zajonu Vilijamsonu pridružio se i Lavin.

Bulsi će za sjajnog beka izdvojiti 215.000.000 dolara.

Bosotn je za Malkolma Brogdona u Indijanu poslao pet igrača: Danijela Tajsa, Erona Nejsmita, Nika Stauskasa, Malika Fitsa i Džuvana Morgana, uz pikove prve runde na narednom draftu.

Atlanta Bogdana Bogdanovića doživljava velike promene.

Ojačala je spoljnu liniju angažovanjem Dežontea Marija iz San Antonija, ali je i na draftu izabrala Ej Džej Grifina sa Djuka (16. pik), kao i Tajrisa Martina sa Jukona (51. pik).

Houksi su morali da puste odličng šutere  Kevina Hertera koji je otišao u Sakramento.

U suprotnom pravcu su krenuli Dđastin Holidej i Mo Harkles.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari