Obamejang napustio Gabon zbog srčanih problema 1EPA-EFE/PETER POWELL

Gabon je u prilici da se plasira u narednu fazu Kupa afričkih nacija, međutim, kao ni na početku, ni u potenacijalnom nastavku šampionata neće imati pomoć Pjera Emerika Obamejanga koji je obznanio na društvenim mrežama da ima problema sa srcem.

Fudbaler Arsenala, baš kao i Mario Lemina, igrač Nice nisu bili u sastavu Gabona od strata Kuipa afričkih nacija. Spekulisalo se da su izbačeni iz reprezentacije zbog nediscilpine, međutim istina je, ne samo drugačija, već i mnogo složenija.

Naime, obojica, kao i napadač Aksel Meje nisu prošli lekarske preglede jer su im ustanovljeni srčani problemi, kao posledica preležanog korona virusa.

Obamejang se već vratio u London kako bi uradio dodatne preglede, iako se fizički oseća dobro i sposobno da trenira.

Fudbaler Arsenala, koji je vremenom, u toku aktuelne sezone, ne samo izgubio kapitensku traku zbog nediscipline, već i mesto startera, oglasio se putem društvene mreže kako bi demantovao glasine da je izbačen iz reprezentacije zbog kršenja disciplinskih mera.

„Imamo probleme koji se teško rešavaju sami od sebe, a onda se pojave tračevi… Zdravlje mora da bude na prvom mestu. Ne želim da pričam o lažnim glasinama i nadam se da će reprezentacija ostvariti najbolji mogući rezultat“, napisao je fudbaler Arsenala na Tviteru.

Obamejan je pozitivan test na Kovid 19 dobio po dolasku u Kamerun gde je trebalo da se priključi reprezentaciji Gabona. Prošle nedelje je dobio negativan rezultat i vratio se treninzima, ali ipak neće biti na raspolaganju selektoru Patrisu Nevou.

„Kao što znate, on je ključni igrač Arsenala, iako trenutno prolazi kroz težak period. Na kraju krajeva, uvek moramo da odgovaramo pred klubovima. Oni ih plaćaju i kada im je zdravlje ugroženo moramo biti razumni“, naglasio je selektor Gabona.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari