Obradović: Da se podignemo 1Foto: EPA-EFE EDDY LEMAISTRE

Rukometašice Srbije su u drugom kolu Grupe A Evropskog prvenstva za rukometašice poražene sa 22:21 od Šveđanki, golom u poslednjim sekundama meča.

Imale su naše reprezentativke lepu prednost od tri gola, kod rezultata 13:10 Katarina Krpež Šlezak istrčala je kontru ali je golmanka švedske reprezentacije „skinula“ taj „zicer“, i umesto da Srbija povede sa četiri gola razlike, Šveđanke, su u kontranapadu postigle gol i na poluvreme otišle sa „samo“ dva gola zaostatka. U drugom poluvremenu, naše igračice su ishitrenim napadima dozvolile rivalkama ne samo da se potpuno vrate u meč, već i da steknu prednost od dva gola (19:17). Uspele su izabranice LJubomira Obradovića u poslednjem minutu da dođu do izjednačenja (21:21) ali su u poslednjim sekundama meča dozvolile DŽeni Alm da, praktično, neometana šutira i golmanka naše reprezentacije Marija Čolić, koja je inače (kao i Katarina Tomašević u prvom poluvremenu) odlično branila, bila je nemoćna.

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije LJubomir Obradović rekao je posle poraza od Švedske njegov tim okreće meču protiv Danske.

– Bila je ovo odlična rukometna predstava. Na kraju, posle 60 minuta, Šveđanke su bile bolje za taj jedan gol. Promašili smo mnogo šuteva, čak 10 sa šest metara i četiri iz kontranapada. Prevagu je donela njihov golman Iden. Čestitam Švedskoj, a mi idemo dalje. I Šveđanke su izgubile od Danske pre dva dana, pa su se podigle. Tako i mi razmišljamo. Jedan poraz ne znači ništa – tvrdi Obradović.

U poslednjem kolu grupe A Srbija se danas sastaje sa Danskom i u toj utakmici će igrati za bodove koje bi eventualno prenela u narednu fazu takmičenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari