Obradović izabrao sastav za Svetsko prvenstvo u rukometu 1Foto: Arhiva/ Rukometni savez Srbije (rss.org.rs)

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije, Ljubomir Obradović, izabrao je 18 igračica koje će putovati na Svetsko prvenstvo u Nemačku, koje počinje u petak u Lajpcigu, saopštio je Rukometni savez Srbije.

Srpski sastav čine: Katarina Tomašević, Marija Čolić i Dragica Tatalović, Sanja Radosavljević i Dijana Radojević, Katarina Krpež Šlezak i Željka Nikolić, Jovana Stoiljković, Sanja Damnjanović, Marija Obradović, Tamara Radojević, Andrea Lekić, Jelena Lavko, Marina Dmitrović, Dijana Števin i Sandra Kuridža, Dragana Cvijić i Slađana Pop Lazić.

Stručni štab čine još i treneri Živojin Maksić i Siniša Đukić, doktor Milenko Savić, fizioterapeuti Dragan Ilić i Strahinja Marković, odnosno, vođa delegacije MazlamDžemailoski. Najbolje srpske rukometašice nalaze se u grupi D u Lajpcigu, a prvi meč izabranice selektora Ljubomira Obradovića odigraće sa selekcijom Kine drugog decembra (15.30). Dan kasnije, Srpkinje će odmeriti snage sa Kamerunom (14.00), a pravi izazovi stižu od petog decembra kada je zakazan duel sa domaćinom – Nemačkom u 18 časova. Poslednja dva meča u preliminarnoj fazi, Srbija će odigrati u terminu od 20.30. Šestog decembra protivnik će biti selekcija Holandije, a dva dana kasnije, Južna Koreja.

Četiri najbolje selekcije iz grupe D izboriće plasman u osminu finala, koja će se od 10. decembra igrati u Magdeburgu (grupe C i D), odnosno Lajpcigu (grupa A i B), sve do finalnog vikenda u Hamburgu (od 15. do 17. decembra).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari