Obradović: Odbrana je bila ključ uspeha 1Foto: Starsport/Srdjan Stevanovic

Košarkaši Partizana napravili su čudo. Uspeli su da nadoknade minus od 24 poena iz druge deonice, pobedili su Makabi u 21. kolu Evrolige sa 88:79, stigli su do skora 11-10.

„Osećam se mnogo bolje nego posle utakmice sa Fenerbahčeom. U Istanbulu smo imali ogromnu prednost koju smo ispustili, sada smo imali ogroman minus koji smo nadoknadili. Hvala navijačima, bili su nam veliki vetar u leđa. Šta se desilo u drugom poluvremenu? Igrali smo jako u odbrani i pametno u napadu“, naglasio je Željko Obradović, pa nastavio:

„Ognjen Jaramaz je bio sjajan. Sa njim na parketu smo imali plus 30, ali je ovo timska pobeda, u kojoj su svi dali doprinos. Pored Ognjena, odličan je bio Pi Džej, Ledej. Prvo poluvreme, da smo se trudili ne bi izgledali toliko loše, a sumnjam da je Makabi mogao bolje“.

Obradović je nastavio sa izlaganjem:

„Odbrana je bila ključ uspeha. Uspeli smo da umirimo igrače Makabija, nije bilo lakih poena i otvorenih pozicija. Iz dobre odbrane smo crpeli energiju za igru u napadu, a podrška navijača je definitivno bila od velikog značaja. Idemo dalje, svaka utakmica je finale na putu ka cilju“, naglasio je Obradović, pa nastavio:

„Naš posao je takav da si dobar, koliko si dobro odigrao poslednju utakmicu. Međutim, mene to ne zanima. Posebno me ne interesuju društvene mreže, gde svi sve znaju. Rekao sam igračima posle gledanja utakmice u Istanbulu, da protiv Makabija imaju priliku da napreduju kao igrači i ljudi, da istu priliku imam i ja. Glavni trener bez kvalitetnog stručnog štaba ne može mnogo. Ja sam ponosan na stručni štab i tim koji imam. Ja ih sve mnogo volim i želim da napredujemo svi zajedno iz utakmice u utakmicu“.

Na pitanje kako komentariše jako loše izdanje tokom prve deonice i većim delom prvog poluvremena, Željko je rekao:

„Ja sada zaista mogu da odem i da se isplačem što smo odigrali loše u spomenutom periodu. Naravno da sam ponosan na momke, jer su se podigli iz teške situacije i pobedili. Moja je odluka da ne igraju Anđušić i Vukčević, čija bi mogla da bude. Da li neko još misli da smo srećno pobedili“ pitao je Željko Obradović na pres konferenciji, a odgovora na postavljeno pitanje nije bilo.

Vremena za odmor nema. Partizan očekuje gostovanje Ciboni u ABA ligi, a zatim i gostovanje Panatinaikosu u Evroligi, piše Sport Klub.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari