Preokret Partizana u "paklu" Arene: Crno-beli nadoknadili ogroman minus i porazili Makabi 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Košarkaši Partizana u okviru 21. kola Evrolige savladali su Makabi nakon velikog preokreta rezultatom 88:79 (11:29, 25:23, 31:15, 21:12).

Tako sada crno-beli na tabeli imaju skor 11-10, a „ponos Izraela“ 12-9.

Partizan je užasno „otvorio“ utakmicu, Makabi je poveo sa 16:0 i posle pet minuta igre činilo se da će ova utakmica biti „jednosmerna ulica“.

Kada se na to doda podatak da crno-beli prvi koš postigli tek u šestom minutu utakmice, jasno je zašto su mnogi navijači Partizana pomišljali da će se teško njihovi ljubimci vratiti u „život“.

Pa ipak, ono što je najvažnije, u sebe nisu sumnjali i košarkaši Partizana i počeli su da igraju bolje od druge četvrtine.

Ipak gostujuči košarkaši su šutirali u visokim procentima i u 15. minutu su imali 22 poena prednosti – 42:20, a maksimalna prednost je u jednom trenutku bila – 39:15.

Crno-beli su na poluvreme otišli sa minusom od 16 poena najviše zbog toga što su igrači Makabija u prvom poluvremenu za tri poena šutirali nestvarnih 8/14.

Međutim, Partizan je u prvih pet minuta treće četvrtine napravio seriju 15-4 i u potpunosti su se vratili u utakmicu.

Potom su košarkaši Partizana sveli zaostatak protivnika na samo minus pet – 56:51.

Do kraja deonice viđena je prava rapsodija i na terenu i u fer i sportskom navijanju.

U finišu treće deonice Partizan je čak i poveo 67:64, ali je Vejd Boldvin uspeo da donese izjednačenje uoči poslednje četvrtine.

Čitavu treću četvrtinu trener crno-belih Željko Obradović držao je na terenu istu petorku, što se u potpunosti isplatilo beogradskom timu jer su upravo ti igrači promenili tok utakmice.

Partizan je iskoristio momentum na svojoj strani i u istom ritmu je započeo poslednju četvrtinu.

Trojkama Smailagića i Jaramaza popeo se na velikih +6 – 75:69, a Makabi nije mogao da pogodi trojku u toj deonici.

Domaći su kontrolisali ritam utakmice i na rutinski je način priveli kraju.

Partizan u narednom kolu gostuje Panatinaikosu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari