Obradović ostao bez pola tima, da li Partizan mora da dovede zamene za povređene igrače? 1Željko Obradović. Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Pre petnaestak dana Željko Obradović je ljutito komentarisao nagađanje medija koji igrači bi mogli da budu potencijalna pojačanja za Partizan.

„Ja od letos čitam po novinama ne znam koliko imena, ko to potura i stavlja ja nemam pojma. Nikad niko nije došao da mi predloži konkretno ime. Neko postavlja informacije iz ove iz one zemlje. Radim sa onim šta imam u timu. Tražimo rešenje u onome što imamo“, rekao je Obradović posle meča sa Armanijem u Evroligi, a zatim dodao:

„Pa to je napravljena priča da Partizan ima pare. Partizan je napravio fenomenalnu stvar zato što ima navijače i zahvaljujući ovim prodatim kartama smo napravili neki budžet koji je respektabilan za nas i to je to. Da cimam Ostoju (Mijailovića) i Zorana (Savića) i da kažem ‘E, moramo da potpišemo igrača’, to mi ne pada na pamet“, dodao je tada trener crno-belih.

Ipak, u poslednja četiri dana situacija se promenila i čini se da su crno-belima pojačanja neophodna.

Najpre je u četvrtak u utakmici Evrolige protiv Panatinaikosa u Atini mladi centar Balša Koprivica polomio šaku i, prema prvim prognozama, očekuje ga dvomesečna pauza.

Samo dva dana kasnije plejmejker Dante Egzum doživeo je povredu zgloba, noga mu je stavljena u gips, a klub je objavio da će biti „nekoliko utakmica“ van ekipe.

Od početka sezone Trener Obradović ne može da računa na Aleksu Avramovića i Alena Smailagića. Povratak Avramovića, koji je zadobio prelom koske u šaci na pripremama reprezentacije za Evropsko prvenstvo već je nekoliko puta odložen, a po poslednjim prognozama oporaviće se tek u januaru.

Situacija sa Smailagićem je nešto bolja i njegov povratak se očekuje u narednih dvadesetak dana, međutim, biće potrebno mnogo više vremena da mladi krilni centar uđe u formu.

Na meč sa Panatinaikosom nije otputovao Džejms Naneli „zbog bolesti“ i još uvek se ne zna koliko će biti van terena.

Da situacija po trenera Obradovića bude gora, za duel protiv Olimpijakosa 10. novembra u Evroligi neće moći da računa na Uroša Trifunovića, koji će tog dana biti sa reprezentacijom Srbije u Mančesteru.

Uz pretpostavku da će se do tada Naneli vratiti u ekipu, na meču u Pireju crno-beli će u sastavu imati deset igrača, računajući tu i Đorđija Jovanovića i Gregora Glasa, koji ove sezone nisu zabeležili nastup u ovom takmičenju.

Tako skraćen roster nije dovoljan ni za trening, a kamo li za mečeve u najkvalitetnijem evropskom takmičenju.

Nakon povrede Koprivice jasno da je ekipi pre svega neophodno pojačanje na poziciji centra. Naime, u prethodnih šest mečeva u Evroligi Matijas Lesor je prosečno u igri provodio skoro 34 minuta, a Zek Lidej nešto više od 32 minuta, što je ogromna minutaža i predstavlja veliki rizik od povreda.

Čak i pod uslovom da Smailagić uskoro bude na terenu crno-belima treba još jedan igrač koji će menjati dvojicu članova prve petorke, makar u ABA ligi.

Iako se u komentarima na društvenim mrežama pojavila ideja da se Željko Obradović i Zoran Savić ponovo vrate na teren, čini se da je bolja varijanta to da trener i sportski direktor Partizana pronađu makar jedno pojačanje za ekipu, bar dok se trenutno povređeni košarkaši ne oporave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari