Obradović poziva na fer-plej u finalu Kupa Radivoja Koraća: Najjači utisak kad su navijači Zvezde i Partizana u Nišu zajedno pevali Marš na Drinu 1Foto: Starsport

U finalu Kupa Radivoja Koraća u subotu uveče (21 čas) u niškom „Čairu“ igraju košarkaši Crvene zvezde i Partizana.

Trener crno-belih Željko Obradović je na pres-konferenciji posle pobede protiv Vojvodine u polufinalu istakao da je njegov tim imao konstantnost u sve četiri četvrtine.

„Upozorio sam igrače da igramo protiv iskusne ekipe i taj podatak da su nešto stariji u proseku godina nije bitan, ali da se skrene pažnja igračima da igraju protiv igrača poput Kaningema koji je poznat i drugih koji su igrali i u ABA ligi. Čestitao bih Vojvodini na svemu što su uradili, vidi se da moj mladi kolega radi izuzetan posao. Igraju veoma agresivno, pametno, imaju jasne ideje uvek šta žele da igraju i večeras su odigrali prilično dobru utakmicu. Zadovoljan sam što smo dobili sve četiri četvrtine i tome treba da stremimo. Ta konstantnost u igri je nešto što je veoma važno. Možda je i prevelik rezultat, ali čestitke mojim igračima na odigranoj utakmici za koju smo znali da će biti čvrsta i teška i na plasmanu u finale“.

O finalu…

„Moja želja je da rasteretim ekipu, da motivacija bude na najvećem nivou, ali da se kontrolišu emocije. To je u finalima najvažnije, da se igra košarka, da sve ostalo što nosi finale ne bude toliko bitno i da ne razmišljaju o tome. Kako god da se završi, sezona se nastavlja. Imamo još dva takmičenja, zna se gde smo i šta smo i šta treba da uradimo u nastavku da bismo nastavili da igramo sa maksimalnim ambicijama. Alen Smailagić ima problema, imao je i temperaturu, loše se oseća i praktično ne postoji nikakva šansa da igra sutra, na žalost“.

I na kraju, apel:

„Kada sam promovisan u trenera Partizana, nekoliko stvari sam istakao, jedna je bila da zavlada fer plej i da se priča o košarci. Sutra veliko finale, između dva velika kluba, nadam se i voleo bih da sve prođe fer i sportski, apelujem pre svega na navijače Partizana da se fer ponašaju prema svim akterima utakmice. Teren nije mesto za vređanje bilo koga. To sam od prvog dana govorio, kad god sam imao priliku tako sam se i ponašao. Mi smo rivali, ali i sportski prijatelji. Na tome treba da ostane. Neka pobedi bolji. Da se na tome završi. Najjača impresija prve godine u Nišu, kada su navijači Zvezde i Partizana pevali Marš na Drinu. Da tako bude i sutra, da svi shvatimo da smo u našoj lepoj zemlji i da svi poštujemo jedne i druge. Da se završi na lep i fer način i ta će slika obići Evropu“.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari