Obradović: U finalu mora još bolje 1Foto: Starsport

Košarkaši Partizana plasirali su se u finale ABA lige prvi put od 2013. godine, a trener crno-belih Željko Obradović rekao je posle majstorice polufinala plej-ofa u kojem je njegov tim pobedio Budućnost (101:77) da njegov tim u duelima za trofej mora da prikaže još bolje partije.

“Zadovoljan sam, odigrali smo dobru utakmicu u oba smera, što je rezultiralo da odemo na poluvreme sa pristojnom razlikom. Nastavili smo da igramo pristojno i u drugom delu utakmice. Čestitam igračima na pobedi i hvala navijačima na još jednoj fenomenalnoj večeri. Oni su nam dodatni vetar u leđa i to treba da znaju kada počne finale koje startuje u petak“, rekao je trener crno-belih, a zatim dodao:

“Večeras je bilo baš dosta pozitivnih stvari. Odigrali smo napadački odlično, imali neuporedivo bolji protok lopte u odnosu na prvi susret. Analizirali smo prošlu utakmicu, izvukli pouke. Ima stvari koje moramo da menjamo, probaćemo da korigujemo to u periodu do finala. Ova utakmica treba da bude vetar u leđa, da znamo da možemo. Imamo dug sami prema sebi i svim navijačima da pružimo apsolutni maksimum u finalu“.

Obradović se osvrnuo i na atmosferu koja je vladala tokom polufinalne serije.

“U celoj seriji vladala je lepa atmosfera, između igrača na parketu, nas trenera i stručnih štabova. Ovo treba da bude primer da sve utakmice u budućnosti proteknu u fer i sportskoj atmosferi. Naravno, čestitam kolegi Džikiću, znam da su mu falili igrači, pre svih Rid čija je povreda skratila rotaciju. Bez njega je to drugačija ekipa“.

On je istakao da je njegov tim dobro reagovao nakon poraza u drugoj utakmici.

“Mi sve analiziramo do najsitnijih detalja i mnogo vremena trošimo na to. Rekao sam da sam zadovoljan mnogim stvarima, ali ima situacija koje moramo da ponovimo više puta kako bi igrači shvatili kako treba da reagujemo. Pričamo o situacijama u oba smera igre. Suština košarkaške igre je kada si u napadu kako da čitaš odbranu i shvatiš gde imaš prednost. To ako ne shvataš… Evo, imali smo Fajnal for, četiri najbolja tima u Evropi, igralo se kao šah. F4 bio je kao šah. Kažem igračima da gledaju druge i uče, ne može da se igra ‘ad hoc’. Može u tranziciji i to je dobro, jer je bilo dosta poena iz tranzicije, ali primili smo i neke poene iz tranzicije. Moramo samo da učimo i ponavljamo dok ne dođemo do onog nivoa na kojem želim da budemo“.

Obradović je dodao da će u duelima za trofej Partizan morati da prikaže još bolje partije ukoliko želi da postane šampiona regionalne lige.

“Moraće da se odigra još bolje, ali ova želja i borbenost je nešto što je veoma dobro. U finalu moramo da budemo sa još većom energijom i željom“, istakao je trener crno-belih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari