Očekuje se 12.000 ljudi na Fruškogorskom maratonu 1

Planinarski maraton na Fruškoj gori, koji se ove godine organizuje 41. put, održaće se u subotu i nedelju, 28. i 29. aprila, a start trke zakazan je za devet časova na Popovici.

Na konferenciji za novinare predsednik Skupštine grada Novog Sada i predsednik Organizacionog odbora Fruškogorskog maratona Zdravko Jelušić pozvali su Novosađane i Novosađanke da učestvuju na Fruškogorskom maratonu.

– Fruškogorski maraton slavi jednu pitomu planinu, na koji su svi Vojvođani ponosni. Ovo je lepa prilika da se ta pitomost prenese na humane ljude koji žele da se druže, da se zabave i da sa svojim prijateljima i decom provedu jedan prijatan vikend, poručio je predsednik gradskog parlamenta Zdravko Jelušić, apelujući na vozače da budu strpljivi i da uvaže izmenu režima saobraćaja na delu Fruške gore.

Grad Novi Sad je pomogao u organizaciji Fruškogorskog maratona, a direktor maratona dr Nenad Sudarov istakao je očekivanja da ova sportsko-rekreativna manifestacija prođe u najboljem redu.

– Do sada se prijavilo oko 4.000 ljudi, a očekujemo da ukupno bude oko 12 hiljada učesnika. Ove godine planinarima je na raspolaganju 19 staza, od kojih je pet maratonskih staza sertifikovano od Svetske organizacije maratona u planini, objasnio je Sudarov.

Za učesnike maratona organizovan je prevoz autobusima JGSP „Novi Sad“, koji polaze sa Železničke stanice, staju kod Mosta slobode, u centru Sremske Kamenice i na Popovici na startu maratona. Na konferenciji je objašnjeno da se od petka, 27. aprila, u 18 časova do nedelje, 29. aprila, u 20 časova zabranjuje saobraćaj u oba smera na Fruškogorskom putu, od raskrsnice sa Majdanskom ulicom do autobuske okretnice na Popovici, kao i da se u subotu, 28. aprila, od 6 časova i 30 minuta do 14 časova zabranjuje saobraćaj u oba smera kao i parkiranje i zaustavljanje na Fruškogorskom putu od obilaznice do Majdanske ulice na Popovici.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari