Odbojkaši Partizana poveli u finalnoj seriji plej-ofa 1foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Crno-beli pobedili branioca titule, Vojvodinu, na njenom terenu.

Odbojkaši Partizana već su osvojili domaći Kup i Superkup, ali su se ozbiljno nameračili i na titulu. To su dokazali gostujućom pobedom u prvom susretu finalne serije – 1:3 (23:25, 25:27, 29:27, 15:25).

Vojvodina je bila domaćin, ali najdominatniji tim klub Superlige u ovoj deceniji nije uspeo iskoristiti prednost domaćeg terena i publike, iako se ekipa svim silama upinjala da napravi suprotno od toga.

Šta više, Lale su uglavnom vodile u prvom setu, imajući u jednom trenutku i četiri poena više, ali su se crno-beli vratili serijom 5:1, a onda se bolje snašli u vrlo neizvesnoj završnici u novosadskom Spensu.

Čupavo je bilo i u trećem delu susreta, da bi rezultatska klackalica prevagnula na stranu Vojvodine. U četvrtom je nametnula svoju igru, kontrolisala rezultatsku distancu i uspela da produži utakmicu.

Pripao joj je i početak seta odluke, ali to nije bilo dovoljno da izabranici Slobodana Boškana definitivno okrenu vodenicu na svoju vodu. Puleni Bojana Janjića napravili su strašnu seriju (9:3) i iskoračili ka trofeju.

Naravno, to je samo početak, jer se igra na tri pobede, a druga utakmica finala na programu je već 2. aprila u Beogradu od 18 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari