Odbojkaši Srbije izgubili od Turske u prvom meču kvalifikacija 1Foto: EPA-EFE/OLIVIER MATTHYS

Odbojkaška reprezentacija Srbije izgubila je protiv selekcije Turske sa 3:1 (22:25, 25:20, 14:25, 20:25) u prvom meču grupe B kvalifikacija za Olimpijske igre na turniru u Tokiju. Tim Srbije je uspeo da uzvrati ravnopravnom igrom samo tokom drugog seta kada su izjednačili na 1:1, da bi potom posustali pa su suparnici osvojili pobedu u prvom meču.

Tim Turske je odlično ušao u meč i poveo na samom startu ali su srpski odbojkaši uspeli da uzvrate ravnopravnom igrom i održe izjednačen rezultat sve do finiša prvog seta. U završnici Turci ponovo preuzimaju inicijativu i dolaze do čak tri set šanse od kojih već drugu pretvaraju u vođstvo od 1:0 u meču.

Tim Srbije se uspešno vraća u igru i na startu drugog seta osvaja prednost od četiri poena koju uspevaju da održe do samog finiša seta, piše RTS.

Dobrom igrom uspevaju da dođu do čak četiri set šanse od kojih već prvu pretvaraju u osvajanje seta i izjednačenje na 1:1 u meču.

Treći set tim Turske ponovo odlično otvara osvojivši vođstvo od četiri poena, da bi potom u finišu potpuno preuzeli inicijativu i dobili set sa čak 25:14 za novo vođstvo u setovima.

U četvrtom setu se ponovo razvija ravnopravaan duel sa razmenom poena i nerešenim rezultatom sve do same završnice kada Turska uspeva da dođe do tri poena prednosti. U nastavku odbojkaši Srbije nisu uspeli da se vrate u igru i Turska ubedljivo sa 25:20 osvaja i treći set za konačnu pobedu u prvom meču kvalifikacija za Olimpijske igre u Parizu.

Naredni meč odbojkaši Srbije igraju već sutra u istom terminu sa selekcijom Tunisa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari