Odbojkašice izgubile od SAD u Ligi nacija 1Foto: Pixabay/JeppeSmedNielsen

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije doživela je drugi poraz u ovogodišnjem ciklusu Lige nacija pošto su u četvrtom kolu SAD bile bolje u tri seta.

Po setovima je bilo 25:20, 25:16 i 25:12. Selektor Zoran Terzić nipošto ne može da bude zadovoljan ovako inferiornim izdanjem i ostaje da se vidi kakva će reakcija biti u narednom kolu već u utorak protiv Tajlanda.

Kod pobednika najefikasnija je bila Džordan Tompson sa 17 poena, dok je Mišel Bartš-Hekli zabeležila 11. Kod Srbije Katarina Lazović koja je na ovom meču bila kapiten zabeležila je 12, a Aleksandra Uzelac osam poena.

Srbija je na sedmom mestu sa po dve pobede i dva poraza uz sedam poena, dok su
SAD prve sa maksimalne četiri pobede, uz samo jedan izgubljen set i svi 12
bodova.

Trener odbojkašica Srbije: Očekivali smo ovakve poraze

Trener ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Vladisavljev rekao je večeras posle poraza od selekcije Sjedinjenih Američkih Država u Ligi nacija da je očekivano da bude ovakvih ishoda.

„Znali smo da će biti ovakvih utakmica, zaista sjajan rival preko puta, malo smo bili impresionirani i snagom i kvalitetom Amerike, kao i načinom na koji igraju“, rekao je Vladisavljev, a preneo je Odbojkaški savez Srbije.

Selekcija Srbije poražena je večeras sa 0:3 u setovima od selekcije SAD, u prvom meču drugog vikenda Lige nacija u Riminiju.

„U prvom setu bili smo skroz korektni, u drugom smo igrali sasvim dobro, a u trećem smo pali. Iskoristili smo priliku da odmorimo neke igračice, jer smo se preorjentisali na meč koji igramo sutra“, zaključio je on.

Srbija sutra od 15.00 igra drugi meč drugog vikenda Lige nacija protiv Tajlanda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari