Odbojkašice Srbije protiv Dominikanske Republike počinju učešće na SP 1Foto: FIVB

Već sedam dana odbojkašice Srbije se navikavaju na ambijent u Japanu, a u subotu (9.10 po našem vremenu) igraju prvi meč na Svetskom prvenstvu protiv Dominikanske Republike. Protivnici u grupi su još Kenija, Brazil, Kazahstan i Portoriko.

– Značile su nam utakmice i sa Bugarkama, Turkinjama. Sad nas čeka grupna faza koja je nešto lakša, da se polako uvodimo u takmičenje. Brazil i Dominikanska Republika su sigurno jaki rivali, dok ostali timovi, mislim, da nama ne mogu da pariraju. Dobar nam je raspored, mi smo spremne – rekla je Brankica Mihajlović, koja je praktično „domaćin“, pošto igra u Japanu..

Govoreći o prvom protivnik selektor odbojkašica Srbije Zoran Terzić je rekao da je Dominikanska Republika ekipa koja može da pomrsi račune, da ima izuzetno kvalitetne napadače i servere, tako da njegovu ekipu očekuje težak zadatak, ako protivnik bude uspeo da odigra bez preteranog broja grešaka.

– Teško je reći koliko smo spremni, jer takav je plan bio da ne igramo previše utakmica već više da se posvetimo treningu i nekim stvarima koje bi trebalo da popravimo, a da kroz grupnu fazu dolazimo do forme koja će nam biti potrebna da bismo drugu fazu odigrali kako treba, kao i ono što sledi, nadam se posle te druge faze. Prva utakmica je veoma važna, Dominikanska Republika je ekipa koja je po rejtingu i kvalitetu nešto slabija od nas. To je ekipa koja na svakom takmičenju odigra neku utakmicu na visokom nivou, a nadam se da to neće biti prva – rekao je Terzić.

U nedelju (9.20) odbojkašice Srbije igraju sa Kenijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari