Odbojkašice SrbijeFoto: Sajt Olimpijskog komiteta Srbije

Reprezentacija Srbije savladala je selekciju Belgije sa 3:0 (25:21, 25:21, 25:21) u meču 3. kola A grupe Evropskog prvenstva za odbojkašice. Aktuelne prvakinje Evrope su trećim trijumfom na šampionatu obezbedile plasman u osminu finala, a u duelu četvrte runde se sutra (20.00) sastaju sa Azerbejdžanom.

Ekipa selektora Zorana Terzića je u sjajnoj atmosferi u beogradskoj „Štark Areni“ do nove pobede stigla nešto teže nego u prethodna dva susreta, zbog činjenice da su Belgijanke kvalitetniji protivnik od Bosne i Hercegovine i Francuske.

Ipak, ni jednog trenutka protivnice nisu ozbiljnije zapretile dvostrukim uzastopnim šampionkama Starog kontinenta, kojima je ovo bila 19. uzastopna pobeda u mečevima na prvenstvima Evrope.

Rezultatski najneizvesniji bio je drugi set u čijem finišu je Belgija stigla do jednog poena zaostatka (22:21), ali je tada selektor Terzić izmenama doveo stvari na svoje mesto.

Posle meča primač servisa Bjanka Buša je rekla da su Belgijanke dokazale da su veoma kvalitetna selekcija.

– Veoma naporan meč, kao i uvek kada igramo protiv Belgijanki. Imale smo puno problema da poene završvamo posle prvog napada zato što sjajno pokrivaju teren kad se brane, ali smo bile strpljive i to je donelo rezultat. Očigledno je da smo veoma umorne i dan pauze će nam dobro doći pred poslednja dva meča u grupi – rekla je Buša.

Ognjanović: Privilegija da igramo pred našim navijačima

 

Kapiten Maja Ognjanović rekla je da je duel sa Belgijankama bio iscrpljujući zbog stila igre protivnica, a zatim dodala da srpskim odbojkašicama puno znači to što imaju veliku podršku sa tribina.

– Oduševljene smo zbog činjenice da smo tri meča odigrale u predivnom ambijentu. Prelep je osećaj, posebno jer je iza nas jedna i po sezona igranja pred praznim tribinama. Sada smo privilegovani jer u našoj zemlji i dalje postoji mogućnost da navijači budu na tribinama i uživamo u tome– rekla je Ognjanovićeva.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari