Odbojkašice startuju u Ligi nacija, selektor Gvideti otkrio od kojih rivala strepi 1Foto: (Xinhua/Li Jundong/Starsport)

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije otputovaće u ponedeljak u Antaliju, gde će početi takmičenje u novoj sezoni u Ligi nacija.

Selektor Srbije Đovani Gvideti rekao je danas da će sastav za Antaliju biti poznat u subotu, 27. maja.

Aktuelni svetski šampion i prošlogodišnji osvajač bronzane medalje u Ligi nacija Srbija, igraće ove godine u Ligi nacija u Antaliji, Braziliji i Suvonu.

Srbija takmičenje počinje u Antaliji od 30. maja do 4. juna protiv SAD, Turske, Poljske i Kanade.

Prvu utakmicu srpski tim igraće 31. maja od 16 časova protiv SAD, dan kasnije od 19 časova protiv Turske, 3. juna od 13 časova protiv Poljske, a u poslednjem kolu 4. juna od 19 časova protiv Kanade.

Srbija će u Brazilu igrati protiv Japana, Brazila, Tajlanda i Hrvatske, a u Južnoj Koreji protiv Kine, Nemačke, Dominikanske Republike i Bugarske.

Sistemom takmičenja Lige nacija predviđeno je da se za svaku sedmicu takmičenja formiraju po dve grupe sa po osam selekcija, kao i da takmičenje u okviru jedne sedmice traje šest dana, od utorka do nedelje.

Svaka reprezentacija će odigrati po 12 utakmica tokom tri sedmice.

Takmičenje po grupama igraće se od 30. maja do 2. jula, a finalni turnir na programu je od 12. do 16. jula u Arlingtonu u Teksasu.

Na prvom turniru Srbija će igrati sa Turskom, Amerikom, Poljskom i Kanadom.

„Turska na domaćem terenu uvek igra dobro, sada plus imaju i Vargas. SAD je i sa promenjenim sastavom jak tim. Poljska je nezgodna. Na kraju imamo i Kanadu, koja je igrala dobro prošle godine. Imaćemo samo jedan ili dva laka meča ove sezone“, podvukao je Gvideti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari