Odbojkašice stigle u Beograd 1Foto: STARSPORT

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije stigla je večeras sa Olimpijskih igara u Tokuju u Beograd, a selektor Zoran Terzić i kapitenka Maja Ognjenović rekli su da su, usprkos brojnim preprekama sa kojima su se suočavali, uspeli da osvoje bronzanu medalju.

Samo mi znamo sa kakvim preprekama smo se susretali na putu do bronzane medalje. Mislim da ova bronzana medalja sija kao zlato, zbog svih okolnosti na putu do nje, rekla je Ognjenović na konferenciji za novinare na beogradskom aerodromu.

Terzić je konstatovao da bronzana medalja spada u sam vrh do sada osvojenih, jer se „u teškoj situaciji po ekipu došlo do nje“.

Ova reprezentacija je pokazala kako jedna sportska ekipa treba da se ponaša i na terenu i van njega, istakao je Terzić, i dodao da bi o tome trebalo da se napiše knjiga, da i ostale ekipe vide kako treba da se ponašaju.

Reprezentativka Milena Rašić ocenila je da ni ona ni njene koleginice zapravo nisu svesne kakav su uspeh napravile, „zbog okolnosti i prepreka sa kojima su se susretale“.

Članica reprezentacije Tijana Bošković rekla je da je svima njima drago što su se, i posle teškog poraza u polufinalu, vratile kući sa bronzanom medaljom „i obradovale čitavu naciju“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari