Odbrana Mančester junajteda najporoznija u poslednjih 57 godina, ali su "crveni đavoli" tad bili šampioni 1Foto: Fonet/AP

Odavno je engleski fudbalski velikan Mančester junajted bleda senka šampiona pod rukom škotskog trenera Aleksa Fergusona iz najbliže prošlosti.

Poraz ga je u Ligi šampiona snašao i na Old Trafordu. Kući pevajući ide turski prvak Galatasaraj, koji je dvaput stizao vođstvo domaćina, a onda ga je i prestigao – 3:2.

„Crveni đavoli“, računajući prvih sedam kola u Premijer ligi Engleske i utakmicu u domaćem kupu i okršaj s Bajernom u Minhenu, primili su 18 golova na deset mečeva od početka sezone. Odbrana im nije bilo tako šupljikava u poslednjih 57 godina, dakle čak ni kada su 1974. ispali u Drugu diviziju.

Na startu sezone 1966/67, nedugo pošto ih je Partizan izbacio u polufinalu Kupa šampiona, u prvih deset duela mreža im se tresla 20 puta. Na kraju je slavni tim s Džordžom Bestom, Nobijem Stajlsom, Bobijem Čarltonom, Denisom Louom i trenerom Matom Bezbijem podigao trofej za prvaka Engleske. Sledeći je na Old Traford stigao tek posle 26 godina, što je bio Fergusonov prvenac.

Mančester je u Premijer ligi na sredini tabele, tačno na desetom mestu među 20 klubova. U subotu je domaćin Brentfordu.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari