Srpski sanak pusti: Evropsko prvenstvo u fudbalu 2028. u Ujedinjenom Kraljevstvu sa Republikom Irskom 1Foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Izvršni komitet Evropske fudbalske unije (UEFA) dodeliće 10. oktobra organizaciju Evropskog prvenstva za 2028. Ujedinjenom Kraljevstvu i Republici Irskoj, a za 2032. Italiji i Turskoj.

Zajedničke kandidature nisu imale protivkandidate, a poslednja formalnost da Nemačka, domaćin 2024, preda zastavu „evra“ Engleskoj, Škotskoj, Velsu, Severnoj Irskoj i Republici Irskoj otklonjena je pošto je i zvanično odustala Turska, a to se i znalo čim je pre dva meseca objavljeno da evroazijska zemlja ide zajedno s azurima.

Evropski šampionat 2028. osta sanak pusti za Srbiju. Pre pet godina, posle jednog regionalnog sastanka balkanskih lidera, predsednik Aleksandar Vučić je na sav glas podržao ideju tadašnjeg grčkog premijera Aleksisa Ciprasa da se naša zemlja, Grčka, Rumunija i Bugarska upuste u trku.

Naša reprezentacija nije igrala na evropskom prvenstvu posle 2000. Dajmo mi da vidimo da nam i Nemačka dogodine ne ostane sanak pusti, a manimo se nedolične megalomanije.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari