"Odlazeći" kupuju vreme 1Foto: STARSPORT

Vest o trenerskom transferu Igora Milanovića iz Crvene zvezde u Partizan zatekla je celokupnu vaterpolo javnost Srbije, ne zato što se radi o „razmeni“ večitih rivala, jer je i pre bilo takvih primera, već zbog toga što je „ideolog“ poslednje od sedam titula evropskog šampiona crno-belih prešao iz kluba vrlo skromnih finansijskih mogućnosti u klub čiji je dug oko šest miliona evra.

I još više, što se to desilo u jeku organizacione krize, kada samo (finansijska) direktorka Tatjana Rakas ima legalno dobijen posao, a nema pravo da sama postavlja ili razrešava trenere.

– Za dovođenje trenera zadužen je Upravni odbor, a njeni saradnici iz sadašnjeg sastava UO su to postali na nezakonski način, što su svojim rešenjima potvrdili beogradski Sekreterijat omladine i sporta i nadležno ministarstvo u Vladi Srbije. Umesto da odstupe sa svojih pozicija i puste da rade nas koji smo „smenjeni“ na nelegalnoj Skupštini kluba iz decembra meseca, Rakasova i ekipa povlače važne poteze kao što je izbor šefa struke prvog tima. I tako, pogrešno, veruju da kupuju vreme i mir. Kao kada su zimus doveli dva velika i zvučna imena – Denisa Šefika za sportskog direktora i Dejana Dabovića na mesto savetnika stručnog štaba – kaže za Danas jedini legitimni predsedavajući UO Aleksandar Šoštar, kom u celoj ovoj ujdurmi jedino ne smetaju lik i delo osvajača LŠ (i) sa Pro Rekom.

– Što se tiče samog Igora tu nema greške. Svi znaju da je Milanović trenerska veličina. Sporne su okolnosti njegovog angažovanja, odnosno nelegitimnosti takvog poteza „čuvene“ Kancelarije – kaže nekadašnji saigrač Milanovića, u čijoj je dugoj funkcionerskoj eri na Banjici novi trener crno-belih napravio pomenuti trenerski uspeh iz 2011. godine.

– Ne bih pričao o tome da li će Milanović ostati trener Partizana kada prođe, toliko dugo čekana, sednica klupske Skupštine. U ovom trenutku je najvažnije da ona bude zakazana, a to će biti najdalje tri dana posle ukidanja mere zabrane većih okupljanja u zatvorenom prostoru – zaključuje Šoštar, čiji je saborac – predsednik SK Zoran Avramović pre nekoliko dana dobio potpisan zahtev 22 člana najvišeg klupskog tela za hitnim sazivanjem sednice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari