Određen sastav atletske reprezentacije Srbije za prvenstvo Evrope (1-3. mart) 1Foto STARSPORT

Dva dana posle Serbia opena, selektor atletske seniorske reprezentacije naše zemlje Edin Zuković stavio je tačku na spisak putnika na dvoransko prvenstvo Evrope u Geteborgu.

Na takmičenju od 1. do 3. marta predstavljaće nas aktuelna kontinentalna šampionka u skoku u dalj Ivana Španović i velika srpska nada u istoj disciplini Milica Gardašević, a od dama tu su još srednjeprugašica Amela Terzić (1.500 metara), sprinterka Milana Tirnanić (60 m) i trkačica na kraće staze Maja Ćirić (400 m).

U muškoj kategoriji nastupiće veteran u bacanju kugle Asmir Kolašinac, preponaš Luka Trgovčević (60 metara), trkač na srednje pruge Elzan Bibić (1.500, 3.000 m) i hitri junior Aleksa Kijanović (60) i skakač u dalj Strahinja Jovančević. Poslednji s ove liste prvi će na zaletište sledećeg petka, pošto njegove kvalifikacije kreću već u 10 ujutro.

– Glazgov će za mene biti treće uzastopno Evropsko prvenstvo, pa kao iskusniji i zreliji očekujem skokove koji će uspeti da me odvedu u finale. Značajna stvar je što na prvenstvo idem s jakim samopouzdanjem, stečeno stabilnim i dalekim skokovima na mitingu u Beogradu – kaže Jovančević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari