Održana trka bojama 1Foto: Ivan Miladinović

Jedna od najpopularnijih i najuzbudljivijih tematskih trka u svetu, čija je osnovna karakteristika posipanje učesnika bojama organskog porekla, održana je danas treću godinu za redom u Beogradu pod nazivom ColorRUNNING powered b y Tikkurila.

Prvi su startovali mališani i u Dečjoj trci učestvovalo je 250 dečaka i devojčica uzrasta od godinu dana do 10 godina. Posle zagrevanja, nestrpljivi najmlađi trkači okupili su se na startu trke kako bi, nakon pretrčanih 300m, išarani od glave do pete, dobili svoju medalju i zasluženi paketić boje. Mnoštvo zabavnih aktivnosti za decu pripremili su organizatori i partneri dečijeg izdanja trke s bojama Color RUNNING powered by Tikkurila.

Održana trka bojama 2

Najbrži mališan bio je Pavle Vučeković a za njim su kroz cilj prošli Aleksa Vidović i Matija Škuljić. Oni su tokom proglašenja pobednika dobili vredne nagrade koje su pripremili partneri trke.

Trkači su se dobro zabavljali uz muziku poznatog gradskog DJ-a, slikali se u Tikkurila disco box-u gde smo birali Disco-kralja i Disco-kraljicu, družili se i upoznavali u urbanom okruženju gde je i Jeep Renegade pronašao mesto koje mu odgovara. U okruženju svih onih koji žele avanturu, sada, na licu mesta. Tačno u podne, 800 velikih trkača započelo je najšareniju urbanu trku u čistim belim Color RUNNING majicama, a volonteri su ih, nakon svakog pređenog kilometra, zasipali najveselijim bojama tako da su petokilometarsku trku završili obojeni u šest boja od glave do pete. Nakon zagrevanja Urban fitness hangar tima trku je otvorio predsednik GO Stari grad Marko Bastać koji je i sam istrčao 5km sa svojim Starograđanima. “Čast nam je da smo ove godine domać ini jedne ovako velike i značajne trke. Dobro došli na našu opštinu. Uživajte nasmejani u trci i svakom pređenom kilometru”, rekao je i započeo odbrojavanje za start trke.

 Treću trku s bojama najbrže je završio Miloš Milosavljević (14 minuta i 20 sekundi) a za njim su kroz cilj prošli Dušan Krstić i Novica Stojanović koji je na momenat zastao na cilju kako bi sa sinovima Vukom i Ognjenom obeležio ovaj značajan momenat. Biljana Cvijanović bila je prva devojka koja je prošla kroz cilj, istrčavši trku za fantastičnih 16 minuta i 45 sekundi. Za njom su bile Jelena Radivojević i Anja Ilić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari