Održane VIII Sretenjske atletske trke na Ušću 1Foto D.Šiljković

Malena rudarska varošica Ušće, smeštena na ušću reke Studenice u Ibar, bila je danas po osmi put za redom domaćin Sretenjske atletske trke „Ušće 2019“.

Zahvaljujući pomoći grada Kraljeva i entuzijazmu Organizacionog odbora koga, uz grupu aktivista iz Ušća, predvodi Vučić Đoković, nekadašnji državni reperezantativac Jugoslavije i šampion u maratonu, ova sportska manifestacija opstaje već osam godina i uz tradicionalnu Novogodišnjun trku u Mrsaću predstavlja dve najznačajnije atletske manifestacije u ovo delu Srbije.

Ova atletska manifestacija se organizuje po pravilima Atletskog saveza Srbije u sledećim kategorijama: Predškolci 100m; I i II razred devojčice 600m; III i IV razred devojčice 600m; I i II razred dečaci 600m; III i IV razred dečaci 600m; V i VI razred devojčice 1200m; VII i VIII razred devojčice 1200m; V i VI razred dečaci 1200m; VII i VIII razred dečaci 1200m; juniorke, seniorke, veteranke 1800m; juniori 1800m; seniori, veterani 3000m; civilna zaštita 600m; rudari 600m.

Start i cilj trke su bili ispred sportske hale Osnovne škole “Milun Ivanović” a trčalo se ulicama 7. jula i Miluna Ivanovića.

Iako su trke protekle u znaku dobrog sportskog duha gde rezultat nije bio primara ne možemo a da ne pomenemo troje članova porodice Pavlović iz Obrve koji su,takmičeći se u kategopriji Civilna zaštita, zauzeli prva tri mesta tako što je Kristijan bio prvi,Jovan drugi a Kristina treća.

Na ovogodišnjim trkama u svim kategorijama učestvovalo je više od 250 takmičara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari