Ognjen Koroman za Danas o teoriji zavere da je Radnički namerno napravio nedozvoljenu izmenu da bi izgubio od Zvezde službenim rezultatom 1Foto: Starsport

Radnički iz Kragujevca i Crvena zvezda odigrali su spektakularan meč Superlige, sa čak sedam golova (3:4)

Jedina mrlja na utakmici bio je ulazak u igru fudbalera Radničkog Miloša Vidovića, koji nije bio u protokolu i nije imao pravo nastupa na utakmici, zbog čega je generalni sekretar kragujevačkog kluba Marko Dimitrijević podneo ostavku.

Posle meča na „Čika Dači“ društvenim mrežama je počela da kruži teorija zavere da Radnički nije smeo da pobedi Crvenu zvezdu, a da je nedozvoljena izmena napravljena navodno kao preventiva da se u slučaju pobede domaćih poništi utakmica i registruje službenim rezultatom (0:3) za crveno-bele (što će verovatno i biti scenario s kojim će FSS okončati ovaj slučaj).

U prilog tome ide i tvrdnja da je čudno da su spornu izmenu dozvolili i glavni i četvrti sudija, te da je tek naknadno utvrđeno da Vidović mora da izađe.

Bivši kapiten Crven zvezde Ognjen Koroman, koji je u više navrata ukazivao na neregularnosti u domaćem prvenstvu i kako se unapred zna da po političkoj odluci crveno-beli moraju da budu šampioni, ne veruje da je Radnički pristao na bilo kakve marifetluke i da je sporna izmena verovatno potpuno slučajno napravljena.

– Od ove uprave Zvezde bi se stvarno svašta moglo očekivati, ali ne verujem da bi se Slavko Perović (sportski dirketor Radničkog – prim. aut.) brukao na ovakav način. Igrao sam i za Zvezdu i za Radnički, Slavka znam lično još iz fudbalskih dana i mogu da garantujem da nikada ne bi pristao, niti odobrio tako nešto. U pitanju je sigurno nenamerna greška – priča Koroman za Danas.

Nekadašnji reprezentativac Srbije dodaje da je Kragujevac takva sredina gde se ne bi tolerisalo da je ovakav propust namerno napravljen.

– „Crveni đavoli“ (navijači Radničkog) im to sigurno ne bi oprostili. Kragujevac je pošten grad i Šumadija je takva sredina. Da postoji čak i najmanja sumnja da je neko namerno napravio takvu izmenu da bi Zvezdi omogućio pobedu službenim rezultatom, siguran sam da bi se momentalno tražila njegova odgovornost. Ali, ponavljam, tako nešto je nemoguće da se tamo namerno tamo desi. Barem ne sa Perovićem i ovim ljudima koji časno vode klub. Zato su i izašli i onako hrabro odigrali protiv Zvezde, ne želeći da joj se sklone – dodaje Koroman.

Bivši as crveno-belih dodaje i da mu je drago što je video neizvestan meč sa čak sedam golova, što je retkost za domaći fudbal.

– Ovakva bi trebala da bude svaka utakmica u Superligi. Drago mi je što je Zvezda pobedila. Ljudi misle da imam nešto protiv Zvezde samo zato što ukazujem na stvari koje radi sadašnja uprava. Volim i Zvezdu i Radnički. Navijao sam za dobar fudbal i srećan sam što sam video čak sedam golova. Svaka čast i jednima i drugima za ono što su nam priredili na terenu – zaključuje Koroman.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari