Ogromno pojačanje za Srbiju: Petar Nenadić se vraća za Francuze 1foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Šanse rukometaša Srbije pred večerašnji, odlučujući meč sa Francuskom (20.30), za plasman u drugu fazu Evropskog prvenstva nisu velike, ipak, sa vešću da će selektor Toni Đerona moći da računa na Petra Nenadića sigurno su veće, a ciljevi, makar za promil bliži ostvarenju. Najbolji srpski rukometaš i as Vesprema, odlučio je da rizikuje i nedovoljno spreman pokušaa da pomogne saigračima u nameri da Francuska bude pobeđena sa imperativna dva gola razlike (samo u tom slučaju Srbija može proći u narednu fazu).

Petar Nenadić se nalazio na širem spisku selektora Đerone, međutim zbog doživljene povrede butnog mišića pred kraj 2021. morao je da se zahvali na pozivu. Na sreću po stručni štab Srbije, najbolji naš rukometaš oporavio se na vreme; priključivši se saigračima u Vespremu na pripremama za drugi deo klupske sezone.

Ta činjenica bila je znak da ga selektor Đerona okrene i u razgovoru stekne uvid kolike su mogućnosti da zaigra za našu državu u odlučujućem meču, pogotovo nakon saznanja da je Petar Đorđić završio sa prvom fazom takmičenja zbog pozitivnog testa na korona virus.

Poštujući lik i delo španskog stručnjaka, nekadašnji ljubimac navijača Crvene zvezde, odlučio je da rizikuje, skupi hrabrosti i odazove se pozivu šefa struke.

Jasno je da sa Nenadićem napad Srbije dobija na kreativnosti i da bi sa Kukićem u paru trebalo da bude daleko produktivniji. Pitanje je u kakvoj je formi Nenadić, ali je jasno da bi i sa doziranom minutažom mogao da napravi višak u napadu, prosledi pravovremeni pas i razigra pivotmene.

Uostalom, reč je o jednom od najboljih rukometaša na svetu u igri jedan na jedan.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari