Andrea Arsović osma u finalu trostava na Olimpijskim igrama 1Foto: SSS

Andrea Arsović osvojila je osmo mesto u finalu gađanja malokalibarskom puškom disciplina trostav. Loša serija u ležećem i stojećem položaju koštala je boljeg plasmana i pokušaja da se bori za odličje.

Posle 15 ispaljenih hitaca u klečećem položaju Andrea Arsović je bila sedma sa 152,6 pogođenih krugova, piše Sport klub.

Vodila je Ruskinja Žukova sa 154,5, ispred Nemice Bir sa 154 i Ameriknke Madalena sa 153,5. Razlike su pred gađanje u narednom položaju bile veoma male.

Usledila je serija od tri serije po pet hitaca u ležećem položaju. Tu je Andrea imala katastrofalnu treću seriju i ostala je zakucana na poslednjem osmom mestu sa 303,7 krugova.

Sedmoplasirana Slovenka Živa Dvoržak joj je bežala 3,3 kruga i bilo je jasno već tada da će joj biti veoma teško da se upusti u borbu za medalje. Na čelu je i dalje bila Žukova sa 311,6 krugova.

Posle pet hitaca u stojećem položaju Srpkinja je i dalje bila osma sa 354,6 krugova, smanjila je zaostatak za Slovenkom, pa je kasnila 1,8 krugova za sedmim mestom.

Međutim, jako loš hitac na startu druge serije od 8,5 značio je kraj bilo kakvih ambicija što se tiče visokog plasmana. Takmičenje je završila sa 402,4 krugova i nije ni ušla u dalje raspucavanje za medalju.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.