Basketaši Srbije lako do pobede protiv Japana 1Foto: Olimpijski Komitet Srbije

Reprezentacija Srbije u basketu 3×3 nastavila je pobednički niz na Olimpijskim igrama u Tokiju savladavši selekciju Japana rezultatom 21:11.

Od samog početka utakmice basketaši Srbije pokazali su bolju igru i vezali prvih pet poena, dok su reprezentativci Japana vezali nekoliko promašaja.

Tek nakon dva minuta igre Japanci su postigli svoj prvi poen, a odmah potom je precizan bio i Majstorović za vođstvo Srbije od 6:1.

Basketaši Japana nisu imali rešenja za dobru igru Srbije ni u napadu, ali ni u odbrani.

Nije prošlo ni četiri minuta igre, a reprezentativci Srbije su ostvarili dvocifreni broj poena.

Usledilo je nekoliko loših napada Srbije, bez pogodaka, ali basketaši Japana nisu uspevali da kazne greške koje su reprezentativci Srbije pravili.

Pri rezultatu 15:7 u korist Srbije, reprezentacija Japana je vezala tri poena i uspela da smanji prednost, ali Bulut nije dozvolio da se rezultatski približe. Pogodio je šut za dva poena, što je nakon njega uradio i Majstorović i ubrzo je utakmica bila rešena u korist Srbije rezultatom 21:11.

Naredna utakmica basketaše Srbije očekuje u 8.25 časova po srpskom vremenu protiv Letonije, koja važi za jednog od favorita na turniru u Tokiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari