Basketaši Srbije pobedom nad Letonijom obezbedili polufinale 1Foto: EPA-EFE/FAZRY ISMAIL

Reprezentacija Srbije u basketu 3×3 obezbedila je ulazak u polufinale na Olimpijskim igrama u Tokiju savladavši selekciju Letonije rezultatom 22:16.

„Najvažnije je da se svi nađemo u komfornoj zoni, da svako radi svoj posao na najbolji mogući način, a ako je tako, a svako od nas je na toj poziciji najbolji na svetu, ne postoji tim koji može da nas pobedi“, rekao je reprezentativac Srbije Dušan Domović Bulut nakon četvrte pobede u Tokiju.

Njegove reči zaista su se pokazale tačnim jer, uprkos velikoj borbi protivničkih ekipa, Srbija treći takmičarski dan završava završava sa ukupno šest pobeda u šest utakmica, kao jedina neporažena ekipa u basketu 3×3.

Utakmica protiv Letonije očekivano nije bila laka, jer je to uigrana ekipa koja na međunarodnim takmičenjima učestvuje pod imenom Riga.

U dosadašnjim susretima ove dve reprezentacije Srbije je slavila tri puta, dok su Letonci ostvarili dve pobede.

Utakmica je počela dvojkama sa obe strane terena – prvu su pogodili reprezentativci Letonije, ali Bulut je ubrzo uzvratio.

Lasmanis je iz odličnog prodora pogodio koš uz faul, nakon čega je imao i dodatno slobodno bacanje i Letonija je stekla prednost od 4:2.

Basketaši Srbije pogodili su dva zicera zaredom i izjednačili rezultat.

Pri rezultatu 11:10 Majstorović je fauliran u šutu za dva poena, te je šutirao dva slobodna bacanja, pogodio oba i preokrenuo rezultat na 12:11 u korist Srbije.

U sledećem napadu Majstorović je pogodio zicer i omogućio prednost reprezentacije Srbije od dva poena razlike, što je najveća razlika u korist Srbije u dotadašnjem toku utakmice.

Letonci su nakon dva napada izjednačili, ali su ubrzo napravili sedmu ličnu grešku što je rezultiralo slobodnim bacanjima za basketaše Srbije. Majstorović je pogodio oba i Srbija je stekla prednost od 15:13.

Aleksandar Ratkov se proigrao u završnici utakmice. Prvo je postigao poen iz akcije koju je stvorio sa Bulutom, da bi potom bio i fauliran, nakon čega je realizovao jedno slobodno bacanje.

Majstorović je pogodio dvojku za rezultat 20:15, a odmah potom i drugu za konačan rezultat 22:16.

Junak utakmice bio je Majstorović, koji ne samo da je davao koševe u ključnim trenucima igre, već je i ukupno pogodio 11 poena. Dušan Domović Bulut dodao je pet poena, a Ratkov i Vasić po tri.

Ranije jutros reprezentacija Srbije u basketu 3×3 savladala je selekciju Japana rezultatom 21:11.

Sutra reprezentacija Srbije igra i poslednju utakmicu prve faze takmičenja, protiv selekcije Rusije u 11 časova.

Polufinala se po rasporedu igraju u sredu, prvo od 10.30, a drugo od 11.40 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari