Basketaši Srbije savladali Belgiju uz 13 poena Dušana Domovića 1EPA-EFE/FAZRY ISMAIL

Reprezentativci Srbije savladali su selekciju Belgije rezultatom 21:14 i nakon četvrte utakmice ostali jedina neporažena ekipa u basketu 3×3 na Olimpijskim igrama.

Belgijanci su utakmicu otvorili pogotkom za dva poena, dok je ubrzo i za ekipu Srbije Majstorović pogodio „dvojku“.

Početak utakmice obeležila je dinamična i brza igra obe ekipe, uz čvrstu odbranu.

Reprezentativci Srbije odigrali su nekoliko atraktivnih akcija nakon kojih su realizovali i poene, te je nakon tri minuta igre rezultat iznosio 5:4 u korist naših basketaša.

Srbija se ubrzo našla i u problemu sa faulovima, jer su napravili šestu ličnu grešku. Sa druge strane, Belgijanci su napravili samo jedan faul.

Reprezentativci Belgije su pogotkom sa linije za slobodna bacanja izjednačili na 5:5, a nakon toga napravili veliku grešku jer su faulirali Dušana Domovića Buluta prilikom šuta za dva poena. Domović je realizovao oba slobodna bacanja.

Belgijanci su vezali dve „dvojke“, a basketaši Srbije nisu ostali dužni. Domović je pogodio šut za dva poena i povratio vođstvo od 10:9, a ubrzo je i Majstorović bio precizan van linije 6,75.

Pri rezultatu 12:11 u korist Srbije, Domović je još jednom šutnuo za dva poena, i još jednom pogodio.

Tri minuta pred kraj utakmice, reprezentativci Srbije držali su svoj tempo, čime su terali Belgijance da žure i greše. Napravili su šesti faul, i to pri šutu Dušana Domovića Buluta, zbog čega je dosuđeno dodatno slobodno bacanje. Pogotkom sa linije za slobodna bacanja rezultatska razlika je povećana na 17:12.

Tačku na meč je stavio Dušan Domović Bulut pogotkom za dva poena preko ruke protivničkog igrača.

Tokom ove utakmice on je postigao ukupno 13 poena.

Reprezentacija Srbije je prethodno jutros savladala Poljsku rezultatom 15:12 posle velikog preokreta.

Narednu utakmicu Srbija igra u ponedeljak u 5.00 časova sa domaćinom Japanom, a istog dana od 8.25 igraće i protiv možda najtežeg rivala u Tokiju, Letonije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari